Beeld © ANP

Typhoon wint Willem Wilminkprijs voor lied over stotteren

18 april 2021 17:00

Typhoon (36) heeft dit jaar de Willem Wilminkprijs gewonnen voor het beste kinderlied van 2021. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De rapper krijgt de onderscheiding voor zijn nummer 'Stotteren', dat hij maakte voor het tv-programma 'Klokhuis'.

"Stotteren is geen handicap, maar een extra middel"

De jury vindt het "niet alleen een fijn nummer om naar te luisteren, maar grappig en troostend tegelijk in het verwoorden van een angstig kinderprobleem", aldus het oordeel.

Voor de zevende editie van de kinderliedjeswedstrijd kwamen ruim 150 inzendingen binnen. Uiteindelijk koos de jury uit vijf nummers, waarna die van Typhoon als beste uit de bus kwam. "Typhoon is erin geslaagd om in zijn rap twee onverenigbaar lijkende begrippen met elkaar te verzoenen: stotteren en rappen", luidt het juryrapport.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eefje de Visser en Typhoon maken kans op Edison voor beste album

Anneke Dorsman nam de prijs zondagmiddag namens Klokhuis in ontvangst. Typhoon, die zelf niet bij de uitreiking kon zijn, was er bij via een videoverbinding. "Stotteren is geen handicap, maar een extra middel. Je wordt er creatiever van met woorden", was zijn boodschap.

De Willem Wilminkprijs is vernoemd naar de gelijknamige Enschedese dichter en schrijver. Hij overleed in 2003.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Titelsong film De Veroordeling gemaakt door Typhoon

Door corona zijn er al een héél lange tijd geen grote concerten of festivals, maar Typhoon probeert daar wel een mouw aan te passen:

Typhoon doet negen concerten coronaproof in één weekend: 'Energie!'

02:14