Ronnie Flex weg bij platenlabel: 'Ik verdien dit niet'

22 april 2021 11:31

Platenlabel Top Notch werkt niet meer samen met rapper Ronnie Flex (29). Dat heeft een woordvoerder van Top Notch donderdag bevestigd aan het ANP. Voor meer toelichting verwijst de zegsvrouw naar SPEC, het managementbureau van Ronnie. SPEC was donderdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

"Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor Nederlandse muziek"

Flex plaatste in de nacht van woensdag op donderdag een aantal berichten op Twitter. Later verwijderde de rapper deze teksten weer. Hij schreef: 'Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor Nederlandse muziek... ik hou met heel mijn hart van hip hop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb... het is een pure schande, dat meen ik echt.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ronnie Flex heeft spijt van reactie op Bilal: 'Voel me al week slecht'

De rapper vervolgde: 'Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik ben betaald met finessings.' Dit is een urban woord voor het bespelen van iemand. 'Tis een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht ik verdien dit niet.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ronnie Flex in tranen door nieuw nummer over dochtertje

Flex stelt zich 'pijnlijk en diep gekwetst' te voelen. 'Nu moet ik het zelf doen en ik ga het doen ook. Ik heb alles gegeven altijd om misbruik van me te laten maken.. tis niet eerlijk. Noem een beter Nederlands album dan Rémi.' Het album Rémi uit 2017 was een van de grote successen van Flex.

Ronnies management laat aan RTL Boulevard weten dat Ronnie in 2012, op 19-jarige leeftijd, een contract heeft getekend met TopNotch. Hij was in de waan dat het een goed contract was, maar dat bleek niet het geval te zijn. Hij was gekwetst en behoorlijk boos. In 2019 besloot hij daarom niet opnieuw een contract te tekenen, sindsdien doet hij alles in eigen beheer. Hij heeft pogingen gedaan om het op te lossen, maar die zijn niet geslaagd.

Vannacht had hij een 'emotioneel moment' en plaatste hij uit frustratie enkele tweets, aldus zijn manager. Morgen komt er een nieuw nummer van Ronnie uit, samen met Lil' Kleine, die ook bij Top Notch zit. De breuk met het label brengt die single-release niet in gevaar: over zogenaamde 'featurings' zijn namelijk afzonderlijke afspraken gemaakt, zoals doorgaans bij gastartiesten op een plaat.

Update: inmiddels heeft het management van Ronnie een officieel statement gegeven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hof: Martin Garrix niet bedrogen door platenlabel en management

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Top Notch een artiest laat vallen. Eind maart liet het platenlabel weten per direct de samenwerking met de in opspraak geraakte Bilal Wahib te staken. Over die beslissing sprak John van den Heuvel zich in RTL Boulevard negatief uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!