Ronnie Flex Beeld © ANP

Ronnie Flex voelde zich 'bedrogen' door platenlabel

22 april 2021 13:09

Rapper Ronnie Flex (29) besloot zijn contract met platenlabel Top Notch niet te verlengen omdat hij zich bedrogen voelde. Dat laat zijn woordvoerder weten in reactie op het nieuws dat de twee partijen al enige tijd niet meer samenwerken.

"Voor zijn gevoel heeft hij acht jaar lang niets verdiend voor zijn harde werken"

Flex tekende op zijn negentiende een contract bij de maatschappij zonder veel kennis van zaken en zonder advies van een zakelijk vertegenwoordiger. "Top Notch voelde voor hem als een familie, hij had een heel hechte band met het bedrijf", aldus zijn woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ronnie Flex weg bij platenlabel: 'Ik verdien dit niet'

Na een aantal jaar ontdekte Flex pas wat de financiële consequenties waren van het contract dat hij had getekend. "Hij voelde zich bedrogen en diep gekwetst. Voor zijn gevoel heeft hij acht jaar lang niets verdiend voor zijn harde werken", stelt zijn manager.

Toen Flex hierover begon bij platenlabel Top Notch, kwamen de twee partijen niet tot een nieuwe regeling. Daarom wilde Flex het contract eind 2019 niet verlengen. De breuk werd toen niet naar buiten gebracht. Top Notch liet donderdagochtend weten geen toelichting op de kwestie te willen geven. De twee partijen werken sporadisch nog wel samen, maar altijd op gelegenheidsbasis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ronnie Flex heeft spijt van reactie op Bilal: 'Voel me al week slecht'

Flex plaatste in de nacht van woensdag op donderdag een aantal berichten op Twitter waar hij volgens zijn manager nog steeds achter staat. 'Ik hou met heel mijn hart van hip hop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb... het is een pure schande, dat meen ik echt', schreef hij onder meer.

Ook Top Notch heeft inmiddels op de kwestie gereageerd. Tegenover RTL Boulevard laat directeur Vincent Patty weten: "De exclusieve samenwerking tussen Ronnie en ons is inderdaad gestopt vorig jaar. Alle mensen bij Top Notch vinden dat heel jammer want we beschouwen hem één van de beste artiesten die Nederland ooit voortgebracht heeft en waren heel trots om voor hem te werken. Soms kun je het zelfs in een heel langlopende en succesvolle relatie niet eens worden met elkaar, dat gebeurde helaas. We vinden het niet chic om verder over de details te praten. Zoals Ronnie weet staat de deur hier altijd voor hem open."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dotan moest homoseksualiteit geheimhouden van platenlabel

In het Verenigd Koninkrijk is momenteel ook een flinke discussie gaande over de oneerlijke verdeling van kosten tussen grote platenlabels en artiesten. Grote sterren als Paul McCartney en Kate Bush hebben een oproep gedaan aan premier Boris Johnson om op dit vlak snel goede en eerlijke wetgeving te initiëren.

In eigen land verbrak Top Notch een maand geleden nog de banden met Bilal Wahib, nadat die onder vuur kwam te liggen. Misdaadverslaggever John van den Heuvel vond dat nogal hypocriet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!