Bevrijdingsdag traditiegetrouw afgesloten met 5 meiconcert

05 mei 2021 22:27

De viering van Bevrijdingsdag is woensdag traditiegetrouw afgesloten met het 5 meiconcert. Ook dit jaar was dat vanwege de coronamaatregelen niet op de Amstel, maar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het concert was, zonder publiek, rechtstreeks te zien op televisie.

Onder begeleiding van het Metropole Orkest stonden onder anderen Maan, Laetitia Gerards, Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir en ISH Dance Collective op het podium. Claudia de Breij zong een deel van haar nummer 'Mag ik dan bij jou' in het Duits, dat ze tien jaar geleden vertaald heeft met hulp van haar Duitse buurvrouw. Het was André van Duin die de meeste indruk maakte. Stef Bos, doe het programma aan elkaar praatte, stelde zelfs dat Van Duin 'boven zijn tijd uitstijgt'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tino Martin biedt excuses aan voor optreden Bevrijdingsfestival

Ook dit keer waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet bij het concert aanwezig. Normaal gesproken zijn ze er wel en varen ze na afloop weg, terwijl ze worden uitgezwaaid door het publiek langs de kades en vanaf bootjes op het nummer 'We'll Meet Again'. Het nummer klonk nu als afsluiting in Carré, gezongen door alle aanwezige artiesten samen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bevrijdingsdag ook dit jaar weer online gevierd

Bevrijdingsdag verliep net als vorig jaar anders dan andere jaren. De activiteiten speelden zich vooral online af, zoals de tweehonderd optredens bij de Bevrijdingsfestivals. Deze concerten waren te zien via een livestream.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel hield dit keer de 5 meilezing, online vanuit Berlijn. Minister-president Mark Rutte sprak digitaal met haar over vrijheid vanuit het Kunstmuseum in Den Haag. Daarna ontstak hij het Bevrijdingsvuur, het officiële startsein van alle activiteiten op 5 mei.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Davina Michelle over vrijheid: 'Moet jezelf kunnen zijn'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!