Spice Girls Beeld © Getty Images

Victoria Beckham claimt: 'Spice Girls inspireerden Beyoncé'

6 mei 2021 05:16

Superster Beyoncé (39) wist dat ze verder wilde in de muziek toen ze als jong meisje de Spice Girls zag. Althans, dat beweert Victoria Beckham (47), ooit bekend als Posh Spice.

"Als iemand als Beyoncé, die zo'n icoon is en zo'n sterke vrouw, je vertelt dat ze inspiratie vond bij de Spice Girls - dat vind ik toch wel heel wat"

In de podcast Breaking Beauty verklaarde Beckham woensdag dat Beyoncé haar dat ooit heeft verteld. "Ik heb Beyoncé een paar jaar geleden ontmoet en dat zei ze tegen me, dat het de Spice Girls waren die haar hebben geïnspireerd en ervoor zorgden dat ze wist wat ze wilde gaan doen, en haar er trots op maakte dat ze een meisje was", aldus de modeontwerpster.

En dat vond Posh toch maar een hele eer. "Als iemand als Beyoncé, die zo'n icoon is en zo'n sterke vrouw, je vertelt dat ze inspiratie vond bij de Spice Girls - dat vind ik toch wel heel wat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Spice Girls komen met vervolg op bioscoopfilm Spice World'

De Spice Girls gingen in 1994, toen Beyoncé dertien jaar oud was en al in haar eerste meidengroep zat, van start. Hun motto 'Girl Power' sprak vooral jonge meisjes erg aan. De groep stopte in 2000 maar maakte twee keer een comeback: voor een tour in 2008 en voor een eenmalig optreden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Onlangs blikten we in RTL Boulevard terug op Beyoncés baanbrekende album Lemonade, dat vorige week zijn vijfde verjaardag vierde. 

Hoe belangrijk was het album Lemonade voor Beyoncé?

02:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voor meer dan een miljoen dollar gestolen uit opslag Beyoncé

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!