Taylor Swift Beeld © Getty Images

Taylor Swift wint award voor invloed op muziekindustrie

10 mei 2021 10:03

Taylor Swift (31) neemt dinsdag tijdens de BRIT Awards een bijzondere prijs in ontvangst. De Amerikaanse zangeres wordt geëerd met de Global Icon Award, zo maakte de organisatie maandag bekend.

"We willen haar enorme invloed op muziek over de hele wereld eren, en daarmee alle fantastische nummers die ze gemaakt heeft"

De BRIT Awards willen de zangeres graag eren om haar invloed op de muziekindustrie. "We willen haar enorme invloed op muziek over de hele wereld eren, en daarmee alle fantastische nummers die ze gemaakt heeft", aldus de organisatie.

Taylor scoort al jarenlang erg goed in het Verenigd Koninkrijk. Zo is ze de enige vrouwelijke artiest die zeven keer bovenaan de hitlijsten stond met haar albums en de enige artiest die meer dan een miljoen albums verkocht in de eerste week van de release.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift wéér opgeschrikt door inbreker

De prestigieuze prijs is nog maar drie keer eerder uitgereikt. In 2014 nam Elton John de prijs in ontvangst, in 2016 David Bowie en in 2017 Robbie Williams. Taylor wordt hiermee de eerste vrouwelijke artiest en de eerste buitenlandse artiest die op het lijstje van winnaars komt te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift wint meest prestigieuze Grammy award

De uitreiking van de BRIT Awards dinsdag wordt het eerste grote indoor-evenement in Engeland sinds het coronavirus uitbrak. Er worden 4000 mensen binnengelaten, die zowel vooraf als achteraf worden getest. Er hoeven geen mondkapjes gedragen te worden en social distancing is niet nodig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Taylor Swift pesten ex John Mayer weg op TikTok

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!