Famke Louise Beeld © ANP

Famke Louise over omstreden uitspraken in Jinek: 'Geen PR-stunt'

11 mei 2021 15:04

Famke Louise kwam het afgelopen jaar regelmatig negatief in het nieuws. Als ze niet aan tafel bij 'Jinek' zat om over het coronavirus te praten, negeerde ze wel alle maatregelen tijdens het draaien van een videoclip. Toch heeft de 22-jarige nergens spijt van. Alle commotie heeft haar juist sterker gemaakt. Dat vertelt de zangeres in een openhartig interview met 'Beau Monde'.

"Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen, dat het leven niet draait om likes op Instagram"

Hoewel Famke later terugkwam op alle kritiek, was ze tijdelijk het boegbeeld van de beruchte #ikdoenietmeermee-actie. "Ik zat niet voor mezelf bij Eva Jinek aan tafel, ik zat er voor een grote groep mensen die uiteindelijk inderdaad de dupe zijn geworden", vertelt de socialite als haar wordt gevraagd of het allemaal slechts een PR-stunt was. "Mijn angst was - en dat is inmiddels ook gebleken - dat veel andere mensen geen hulp kregen vanwege coronamaatregelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgers herkennen Famke Louise niet meer: 'Wie is dit?'

De influencer gaat verder: "Ik was niet tegen die maatregelen, maar vond wel dat we de andere mensen ook moesten ondersteunen. Ook moesten helpen. Maar dat kwam niet helemaal zo over en ik werd uitgekotst. Dat is zo krom: mensen vragen me om mijn mening maar als ik antwoord geef, is het ook niet goed. Voortaan houd ik beter mijn mond en mogen mensen het lekker zelf uitzoeken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise zet muziek maken op lager pitje: 'Plezier verloren'

Volgens Famke, die onlangs de rol van misdadiger Barabbas in The Passion speelde, is het niet de eerste keer dat haar mening niet wordt gerespecteerd. "Helaas denken mensen ook dat ik dom ben, en dat ben ik absoluut niet", vertelt ze. "Het is heel frustrerend wanneer mensen me onderschatten. Dat gebeurt echt te vaak, maar ik heb niet meer de neiging om mezelf te bewijzen."

"Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen, dat het leven niet draait om likes op Instagram, en ik weet nu dat ik het ook alleen kan", gaat ze verder. "Dat ik voor mezelf kan zorgen. Dat ik zelf slim en ervaren genoeg ben om grote beslissingen te nemen. En dat ik goed genoeg ben zo, en me voor niemand hoef te veranderen. Dat weten, maakt heel gelukkig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise reageert op de vraag: 'Heb je fillers?'

Het hele interview met Famke Louise is vanaf woensdag te lezen in de nieuwe Beau Monde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!