George Kooymans en Snelle slepen Buma Awards binnen

20 mei 2021 14:00

George Kooymans (73) en Barry Hay (72) zijn vandaag in de prijzen gevallen bij de online-uitreiking van de Buma Awards Music in Media. Zij werden bekroond met een award in de categorie Beste Sync voor het gebruik van het lied 'Radar Love' in de Amerikaanse miniserie 'Mrs America', over vrouwenemancipatie in de VS.

Ook viel het lied Smoorverliefd van rapper Snelle in de prijzen. Het nummer van Snelle en componisten Okke Punt en Daan Ligtvoet kreeg veel aandacht omdat het werd gebruikt in een spotje dat waarschuwde voor appen tijdens het fietsen. De song werd bekroond als beste Originele Compositie in een Reclame van 2020.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snelle verrast zijn grote fan in The Voice Kids met spontaan duet

Andere onderscheidingen gingen onder anderen naar componist Christiaan Verbeek, voor de muziek die hij maakte voor de met een Gouden Kalf bekroonde film Bulado, en Rutger Reinders, voor zijn muziek voor de NPO-serie IM.

De winnaars van de Buma Awards Music in Media zijn dit jaar online bekendgemaakt. Normaal gesproken worden de prijzen uitgereikt tijdens Buma Music in Motion in de Tolhuistuin in Amsterdam, maar dat kon dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Golden Earring stopt vanwege ziekte gitarist George Kooymans (72)

Een tijd geleden werd bekend dat George Kooymans, de gitarist en oprichter van de legendarische rockband Golden Earring, lijdt aan de progressieve spierziekte ALS. Daarmee komt in een klap een einde aan het bestaan van de 60 jaar oude rockband. Optreden zit er dan ook niet meer in. In onderstaande video hoor je er meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!