Beeld © ANP

Dit zijn de beste finale-acts van het songfestival vanavond

22 mei 2021 14:48

Vanavond zijn alle ogen gericht op Rotterdam. Het 65ste songfestival krijgt dan eindelijk die veelbelovende finale waar we zo lang op hebben gewacht. Songfestivaldeskundige Aran Bade vertelt je wat volgens hem de beste acts van de avond zijn.

"Haar lied 'Voilà' voelt als een winnend songfestivallied"

De organisatie heeft de week met flinke hobbels doorstaan. Om negen uur vanavond horen we ‘Good Evening Europe’ en zullen de presentatoren en artiesten op adrenaline de avond naar een hoogtepunt tillen. Dit zijn de acts om vanavond extra in de gaten te houden.

Cyprus: Elena Tsagrinou - El Diablo

Cyprus opent de avond en stuurt wederom een prachtige stoeipoes. Het opzwepende ‘El Diablo’ is een waardig begin van deze finale. Het vuurrode licht op het podium geeft alles een finalewaardige aanblik. Dit nummer kan in de top tien eindigen en is een echt meezinger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivaldeelnemers TIX en Efendi 'daten' bijna elke dag

Israël: Eden Alene - Set Me Free

Eden Alene verovert met haar überbeukpop song ‘Set Me Free' Rotterdam. Haar stem stijgt tot ongekende hoogte, een niveau die sommige honden alleen kunnen horen. De opzwepende song blijkt een oorwurm en staat als een huis. 

Malta: Destiny - Je Me Casse

Genoeg girlpower vanavond. Malta maakt met Destiny een grote kans op de winst. 'Je Me Casse' gaat over voor jezelf opkomen. Het knalt van het podium. Een grote kanshebber.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence 'gewoon' te zien in finale songfestival

Portugal: The Black Mamba - Love Is On My Side

Deze stem komt van een man. De band The Black Mamba maakt de afgelopen dagen indruk op het podium in Ahoy. Zijn optreden ‘Love Is On My Side’ is echt en mooi gezongen. Een liedje dat langzaam groeit. Naast al het glitter en glamour een welkome toevoeging in deze finale.

IJsland: Daði & Gagnamagnið – 10 Years

Dit nerderige electrobandje heeft hun hotel sinds afgelopen woensdag niet meer verlaten. Door een positieve coronabesmetting in hun delegatie blijven ze nu bankhangen en dat zorgt voor een hoop stemmen. Een herkenbare situatie voor veel mensen, maar bovenal een heel lekker liedje. Je krijgt spontaan zin om naar een concert van hen te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De meest awkward songfestivalmomenten

Zwitserland: Gjon’s Tears – Tout L’Univers

Zwitserland heeft met de song 'Tout L’Univers' een krachtige ballad in handen die door Wouter Hardy geproduceerd is. Wouter heeft ook 'Arcade' mede-geproduceerd en die sound hoor je hier nu ook terug. De danspasjes en kleding van Gjon’s Tears zijn wat vreemd, maar zijn vocale kracht houdt dit nummer overeind. Top vijf is haalbaar.

Frankrijk: Barbara Pravi - Voilà

Wekenlang stond ze op één bij de bookmakers. Barbara Pravi rent door Ahoy op de Franse manier, zwierend. Alsof ze even naar de markt gaat. Haar lied 'Voilà' voelt als een winnend songfestivallied. Let op hoe het in beeld wordt gebracht met een apotheose op het einde. 'Voilà' brengt de Franse chanson terug op het Eurovisie-podium. Hier kan zomaar de winnaar van dit festival staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan, Edsilia en Chantal openen songfestivalfinale zingend

Italië: Måneskin - Zitti E Buoni

De Italianen willen graag af van een trauma. Francesco Gabbani zou in 2017 winnen met zijn ‘Occidentali's Karma’. Il Volo zou de bokaal pakken met hun ‘Grande amore’ en vorig jaar dacht Mahmood te winnen met zijn ‘Soldi’. De rockers van Måneskin staan voordat deze finale begint op één bij de bookmakers.

Hun rocksong 'Zitti E Buoni' staat als een huis en wordt met veel zelfvertrouwen, vuur en gelikte pakjes gepresenteerd. De meegereisde Italiaanse pers durft het niet te geloven. Het is al vaker misgegaan. Dit jaar zitten ze heel dichtbij de winst. Het kan zomaar Milaan of Rome 2022 worden.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Italië potentiële winnaar Eurovisiesongfestival'

De finale van het Eurovisiesongfestival is vanavond om 21:00 uur live te zien op NPO1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!