Beeld © ANP

Arcade-producer Wouter Hardy opnieuw in finale songfestival

22 mei 2021 16:41

Wouter Hardy (30), de producer achter 'Arcade' van Duncan Laurence (27), is zaterdag opnieuw bij de finale van een Eurovisiesongfestival. Dit keer juicht hij niet voor Nederland, maar zit hij met een Zwitsers vlaggetje in de green room voor Gjon's Tears, voor wie hij het liedje 'Tout l'Univers' schreef.

"Ik hoop toch wel dat we in de top vijf eindigen"

"Het is heel bijzonder om hier te lopen, want mede door mij is het allemaal hier", zegt Hardy in gesprek met het ANP. "Ik heb hier ook acht jaar gewoond, wat het extra speciaal maakt. Ik ben heel trots."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn de beste finale-acts van het songfestival vanavond

Met Zwitserland zou Hardy voor het tweede jaar op rij het songfestival kunnen winnen. De Brabander is tevreden met hoe Gjon zijn nummer heeft opgepakt, al moest hij wel wennen aan de podiumpresentatie. "Ik had het zelf iets kleiner gehouden", zegt hij eerlijk. "Het nummer is natuurlijk wel bombastisch maar in mijn optiek is de staging iets te groot, al trekt zijn stem alles weer recht. Echt bizar hoe hij elke keer die hoge noten haalt."

'Tout l'Univers' stond in maart een tijdje bovenaan bij de bookmakers, maar de kansen zijn volgens de gokkers iets geslonken. "Ik hoop toch wel dat we in de top vijf eindigen. Dit jaar is het moeilijk te voorspellen en dat maakt het ook wel weer leuk. Bij Duncan stonden we zo ver bovenaan, dat was heel anders dan nu. Alles kan nog veranderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence 'gewoon' te zien in finale songfestival

Zaterdagavond zijn liefst drie producties van Hardy te horen. Naast 'Tout l'Univers' komt uiteraard ook 'Arcade' langs én brengt Duncan zijn nieuwe single 'Stars', die hij maakte met Hardy.

"We zijn weer de studio ingedoken, dat had niemand verwacht, denk ik. Hij bewandelde een ander pad in Amerika en ik ging hier verder en dat was helemaal prima. Maar hij belde eerder dit jaar op, omdat hij wilde meeten en wilde proosten op het succes van 'Arcade'", aldus Hardy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen zorgen om Edsilia na contact Duncan: 'Negatief getest'

Naast herinneringen ophalen werd toen ook afgesproken om weer samen de studio in te gaan. "Binnen een paar dagen was 'Stars' geboren. De chemie die we hadden, was er meteen weer", vertelt Hardy. "Hij is nu opeens een superster, maar in de studio was hij weer gewoon zoals ik hem leerde kennen: gewoon die jongen uit Hellevoetsluis met wie ik samen muziek maakte."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!