Lil' Kleine Beeld © ANP

Lil' Kleine voorlopig niet meer te horen op radiostation FunX

26 mei 2021 13:39

Rapper Lil' Kleine (26) wordt voorlopig niet meer gedraaid op radiostation FunX. Dat laat een woordvoerder van de NPO weten aan 'Het Parool'.

"We volgen het nieuws en gaan komende tijd even kijken hoe we hier op lange termijn mee omgaan"

De beslissing is genomen nadat bekend werd dat de rapper zijn vriendin Jaimie Vaes zou hebben mishandeld in een hotel op het Spaanse eiland Ibiza. Het geweldsincident deed de afgelopen dagen een hoop stof opwaaien. 

Of het gaat om een tijdelijke of permanente ban is nog niet bekend. "We volgen het nieuws en gaan komende tijd even kijken hoe we hier op lange termijn mee omgaan", aldus een woordvoerder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil' Kleine en Jaimie: 'Geruchten niet waar, houden van elkaar'

Het radiostation wil ook in gesprek met luisteraars over de betreffende zaak 'en mishandeling in het algemeen'. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt op een later moment duidelijk. 

Gisteravond brachten Jorik Scholten, zoals Lil' Kleine eigenlijk heet, en Jaimie Vaes onderstaand statement naar buiten. 

"De geruchten die rondgaan omtrent dit incident zijn absoluut niet waar. We hebben onze hoogtepunten maar zeker ook onze dieptepunten. Omdat wij in de spotlight staan worden deze onder een vergrootglas gelegd", luidt het begin van de verklaring.

Verder ziet Jorik in dat bepaalde dingen anders moeten en wil hier graag zijn verantwoordelijkheid voor nemen." Het stel vraagt de media om hen met rust te laten, zodat ze de gebeurtenissen samen kunnen verwerken. "Wij houden erg veel van elkaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koen Kardashian neemt het op voor Jaimie: 'Vreselijk wat haar nu overkomt'

Jaimie zou bij de politie aangifte hebben gedaan van een aanval in de hotelkamer. Ze zei door haar partner te zijn geslagen, maar geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Ook zou hij haar smartphone hebben vernield. De aanhouding van Lil Kleine zou zondagochtend rond 03.00 uur zijn geweest. Het stel heeft samen een zoontje, Lío.

RTL Boulevard spotte Lil' Kleine op het strand, nadat hij vrij werd gelaten:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!