Billie Eilish Beeld © Getty Images

Organisatie Grammy's voert nog meer veranderingen door

27 mei 2021 15:00

The Recording Academy, de organisatie achter de Grammy Awards, heeft nog meer regels rond de prijzenregen aangepast. Eerder deed de organisatie al aanpassingen in haar beleid, onder meer omdat artiesten al langer kritiek hadden op het gebrek aan diversiteit binnen de jaarlijkse groep genomineerden. Nu worden er nog meer veranderingen doorgevoerd.

De belangrijkste wijziging is binnen de categorie Album of the Year, een van de belangrijkste prijzen. Vanaf volgend jaar zullen alle mensen die hebben meegewerkt aan een genomineerde plaat, zoals producenten, liedjesschrijvers en gastartiesten, ook zelf worden genomineerd voor het beeldje. Voorheen gold dat alleen voor medewerkers die aan minimaal 33 procent van een album hadden meegewerkt. Ook komen alleen platen voor die prijs in aanmerking die voor 75 procent uit nieuw materiaal bestaan, dat was voorheen geen regel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerbetoon Grammy's schiet bij zoon Eddie Van Halen in verkeerde keelgat

Eerder maakte de organisatie al bekend dat er in de toekomst niet meer wordt gewerkt met geheime comités die alle genomineerden bepalen. Dat was een reactie op kritiek van voornamelijk zwarte artiesten over corruptie binnen de The Recording Academy. Onder anderen Drake, Kanye West en Frank Ocean lieten zich negatief uit over de organisatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna koopt miljoenenvilla van The Weeknd

The Weeknd besloot de Grammy's te boycotten. Bij de bekendmaking van de nominaties van de afgelopen editie waren veel mensen stomverbaasd dat de zanger geen enkele keer kans maakte in een van de liefst 83 categorieën. Zijn album 'After Hours' was wereldwijd een van de bestverkochte en gestreamde platen en het nummer 'Blinding Lights' stond meer dan een jaar in de top tien van de Billboard Hot 100.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!