Danny Vera Beeld © Humberto

Danny Vera erin geluisd door Duitse platenmaatschappij

12 juni 2021 14:57

Wie aan het songfestival denkt legt niet meteen de link met Danny Vera. De 44-jarige verkondigt namelijk al jaren helemaal niets met het liedjesfestijn te hebben. Tóch nam hij onlangs namens Nederland deel aan het alternatieve songfestival in Duitsland. In 'Humberto' vertelt de zanger het hilarische verhaal dat daarbij hoort.

 "Ik heb niet per se iets tegen het songfestival, maar ik ben niet de persoon die houdt van wedstrijden"

Aan ons kleine kikkerlandje dit jaar de eer om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Ook in Duitsland barste de songfestivalgekte los tijdens de tweede editie van het zogenaamde Free European Song Contest, een alternatief voor het songfestival. Zestien deelnemers vertrokken dit jaar naar Keulen, waaronder onze eigen Danny Vera. Na een avond vol vuurwerk, glitters en mannen met baarden vertrok de muzikant weer naar Nederland met de tweede prijs op zak. 

De zanger veroverde die plek met zijn hit 'Roller Coaster', waarmee hij 94 punten binnenhaalde. Opvallend, want Danny is namelijk helemaal geen fan van het songfestival. "Het was mij heel raar uitgelegd", verdedigt de zanger zijn keuze dan ook vrijdagavond aan tafel bij Humberto Tan. "Ik heb een platencontract in Duitsland en die zei: we hebben iets heel leuks, en toen kwamen ze met dit. Ik wist de titel niet, maar ik zei: als jullie zeggen dat het goed is, dan ga ik er wel staan geen enkel probleem."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Hint André van Duin op nieuwe samenwerking Danny Vera?

Twee weken van tevoren kwam Danny er pas achter dat het om een alternatief songfestival ging. "Ik heb niet per se iets tegen het songfestival, maar ik ben niet de persoon die houdt van wedstrijden. Ten eerste ben ik heel competitief en ten tweede vind ik muziek geen wedstrijd (...) Ik zou me nooit ergens voor opgeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Vera over dochtertje: 'Zit niet op meningen van mensen te wachten'

Het alternatief was vorig jaar eigenlijk als een eenmalig evenement bedoeld omdat toen het echte songfestival niet doorging vanwege corona. De show werd niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden. De Spaans-Duitse zanger Nico Santos, die namens Spanje meedeed, werd eerste.

Grote man achter het initiatief is de bekende Duitse presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!