Jessie J Beeld © Getty Images

'Jessie J potentiële Britse songfestivalinzending'

13 juni 2021 11:25

De naam van Jessie J (33) wordt genoemd als mogelijke Britse inzending op het Eurovisiesongfestival van 2022. Dat zegt een ingewijde tegen 'The Sun'.

Het Britse productieteam is vastbesloten om volgend jaar wel te scoren na de flops van de afgelopen edities. Volgens de bron wordt er gekeken naar nog onbekend toptalent maar ook bekendere artiesten. "Het team wil koste wat het kost terugslaan en Jessie zou perfect zijn. Ze heeft al een enorme aanhang in Europa."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessie J maakt nieuwe vlam op geinige wijze bekend

De zangeres scoorde sinds haar debuut, zo'n tien jaar geleden, wereldwijd al 20 miljoen singles en 3 miljoen albums. In Nederland had ze hits met nummers als 'Price Tag' (met B.o.B) en 'Bang Bang' (met Ariana Grande en Nicki Minaj).

Songfestivalsucces is voor de Britten tegenwoordig zeldzaam. Sinds Jessica Garlick in 2002 derde werd, werd het land in de achttien daaropvolgende edities vijf keer laatste en eindigde het in vrijwel elk jaar in de achterhoede. Alleen in 2009 werd een top 10-notering behaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Franse songfestival-inzending Barbara Pravi komt naar Nederland

Vorige maand eindigde Groot-Brittannië voor het tweede jaar op rij als laatste. James Newman scoorde met zijn liedje Embers zowel bij jury als publiek 0 punten.

Nog even genieten: alle hoogtepunten van het songfestival 2021

09:31
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó zag songfestivalwinnaar Damiano David er vroeger uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!