David Guetta Beeld © ANP

David Guetta verkoopt muziekrechten van al z'n nummers aan Warner

17 juni 2021 16:52

David Guetta (53) heeft de rechten van zijn muziek verkocht aan platenmaatschappij Warner Music. Ook heeft de Fransman, die vorig jaar werd gekroond tot beste dj van de wereld, met het label een overeenkomst gesloten voor toekomstige nummers die hij uitbrengt.

"Door deze deal heb ik de beste mensen om me heen"

Het gaat om alle liedjes die de 53-jarige Guetta, bekend van hits als Titanium, Memories en When Love Takes Over, de afgelopen twee decennia heeft uitgebracht. Ook komt er via Warner Music nog genoeg nieuw werk aan. "Door deze deal heb ik de beste mensen om me heen die ervoor zorgen dat ik mezelf kan blijven vernieuwen met leuke nieuwe projecten, terwijl ik ook mijn catalogus kan onderhouden en aan mijn carrière kan blijven bouwen", aldus de dj.

Het is niet bekendgemaakt hoeveel Guetta voor de deal heeft gekregen. Ingewijden vertellen aan entertainmenttijdschrift Variety dat het zou gaan om tientallen miljoenen dollars.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

David Guetta is meest succesvolle Top40-artiest ooit

Artiesten kiezen er vaker voor om rechten van hun muzikale oeuvre te verkopen. Zo kreeg Bob Dylan vorig jaar bijna 400 miljoen dollar van platenmaatschappij Universal Music voor al zijn uitgebrachte liedjes. Ook artiesten als Debbie Harry, Shakira en Neil Young maakten vergelijkbare afspraken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afrojack dankbaar voor steun van goede vriend David Guetta

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!