Beeld © ANP

Taylor Swift brengt nieuwe versie van haar album Red uit

18 juni 2021 20:50

Taylor Swift (31) presenteert nog dit jaar een heruitgave van haar vierde album Red uit 2012. De nieuwe versie is de tweede in een serie van heruitgaves die ze onder haar eigen naam uitbrengt en ligt op 19 november in de winkel.

'Dit wordt de eerste keer dat jullie alle dertig liedjes die voor Red bedoeld waren zullen horen. En hé, eentje daarvan is zelfs tien minuten lang', zo kondigt Taylor vrijdag aan op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift heeft nieuwe filmrol te pakken

De Amerikaanse zangeres heeft besloten om haar eerste zes albums opnieuw op te nemen en uit te geven na een ruzie met haar oude label en oud-manager Scooter Braun. De manager had zonder overleg de rechten van Taylors muziek gekocht en toen weer verkocht. Taylor was daar niet blij mee omdat haar naar eigen zeggen niet is aangeboden om haar muziek te kopen. Ook zegt ze dat Scooter haar verbood oude nummers live te spelen, iets wat hij altijd heeft ontkend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Met rechten in de zak brengt Taylor Swift oud album opnieuw uit

In april kwam de eerste heruitgave uit, Fearless. Daarop stonden zes nog niet eerder uitgebrachte liedjes. Het album werd opnieuw een succes en kwam wereldwijd in veel landen wederom hoog in de hitlijsten terecht.

Fans speculeerden de afgelopen tijd volop over welk album zou volgen en zetten hun geld voornamelijk op 1989 uit 2014. Het wordt echter Red, waarvan het origineel in oktober 2012 uitkwam. Wereldwijd zijn meer dan 7,5 miljoen exemplaren van het album verkocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Speciale rol voor vriend van Taylor Swift op nieuw album

Op Red staan hits als 'We Are Never Ever Getting Back Together', 'I Knew You Were Trouble', '22' en 'Everything Has Changed met Ed Sheeran'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!