BLØF verrast fans met uitbrengen allereerste ep ooit

25 juni 2021 07:00

Hoewel BLØF alweer bijna dertig jaar bestaat en meer dan tien studioalbums heeft uitgebracht, verscheen er van de band nooit eerder een ep: tot nu. Fans worden vrijdag getrakteerd op 'Polaroids_01', bestaande uit vijf losse nummers. Het wordt het eerste van meerdere delen, vertelt de groep aan 'ANP'.

"Wij brengen eigenlijk steeds een setje liedjes uit dat een klein fotoalbumpje is"

BLØF kiest er bewust voor om met een ep te komen in plaats van met een volledig album. "We zijn van plan om meerdere ep's uit te brengen als dit bevalt, die dan samen een ouderwets dubbelalbum vormen", legt zanger Paskal Jakobsen uit. "Daarnaast merken we ook dat mensen tegenwoordig niet aandachtig zijn voor een heel album. Maar omdat wij wel een stuk of twintig nummers willen gaan releasen, vinden we het ook slimmer om die in wat meer hapklare brokken uit te brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BLØF komt met alternatief festival voor Concert At Sea in Ahoy

De band nam de liedjes de afgelopen jaren en tijdens de coronapandemie op. Hoewel corona niet een belangrijk thema van de nummers vormt, sluiten de nummers op de eerste ep volgens de mannen wel goed aan bij het nu heersende gevoel. Zo vertelt de al verschenen single Horizon over "iets moois dat er zit aan te komen. Een stip aan de horizon", vertelt Jakobsen. "De nieuwe single Doe het dan sluit juist weer aan bij het moment dat de wereld weer werkelijk open gaat en we straks weer alles moeten gaan doen wat we onszelf al zolang hebben voorgenomen. Het is een aansporingslied in de breedste zin van het woord."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BLØF-zanger Paskal Jakobsen gaat voor carrièreswitch

In de liedjes kunnen fans een gevoel van verlangen naar vrijheid horen, denkt bassist Peter Slager. Maar specifiek ingaan op de gedachten en gevoelens achter de nummers doet de muzikant liever niet. "Omdat je dan een luisteraar zijn eigen gevoel en kijk daarop ontneemt. Ik vind dat iedereen zijn eigen beeld erbij moet vormen."

De titel Polaroids_01 legt Slager wel graag uit. "Polaroids zijn natuurlijk kiekjes van een bepaald moment, die vaak spontaan zijn. Ze staan symbool voor herinneringen van momenten die het waard zijn om snel op te slaan. Wij brengen eigenlijk steeds een setje liedjes uit dat een klein fotoalbumpje is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tabitha en Paskal van BLØF maken indruk op Beau met nummer