Duncan Laurence Beeld © ANP

Duncan Laurence blijft klimmen in Billboard Hot 100

29 juni 2021 14:25

De Amerikanen krijgen nog geen genoeg van 'Arcade' van Duncan Laurence (27). Het nummer is de laatste weken bezig aan een opmars in de prestigieuze Billboard Hot 100 en stijgt deze week dertien plaatsen naar 61, de hoogste positie tot nu toe.

Duncan staat inmiddels elf weken genoteerd in Amerika. Hij debuteerde begin april en was daarmee de eerste songfestivalwinnaar in 45 jaar tijd die de hitlijst haalde. Het laatste songfestivalliedje dat in Amerika een hit werd was 'Ooh Aah... Just a Little Bit' van de Britse Gina G uit 1996, in Nederland ook wel bekend dankzij Carlo & Irene. die met een eigen versie er eind jaren negentig wekelijks Telekids mee openden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence gaat Pinkpop-optreden 'nooit meer vergeten'

Het gebeurt zelden dat een Nederlandse artiest, dj's uitgezonderd, in Amerika doorbreken. In de afgelopen twintig jaar gingen slechts vier anderen Duncan voor. Do bereikte de lijst in 2002 toen ze de vocalen verzorgde van de Dj Sammy-remix van 'Heaven'. In 2011 lukte het Eva Simons door mee te liften op een single van Afrojack en Mr. Probz behaalde in 2014 de lijst toen de Duitse dj Robin Schulz een remix van zijn single 'Waves' maakte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence reageert op geruchten 'faken' coronabesmetting

Alleen Natalie La Rose kwam net als Duncan in de Billboard Hot 100 terecht op eigen kracht. Zij scoorde in 2015 een hitje met 'Somebody'.

Duncan heeft zijn opkomende populariteit in de VS te danken aan de app TikTok, waar veel gebruikers zijn nummer gebruikten onder een video. Ook mocht de zanger optreden in programma's als The Ellen DeGeneres Show en The Today Show.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence op soundtrack Amerikaanse serie Love, Victor

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!