Damiano David van Måneskin Beeld © Getty Images

Måneskin als eerste songfestivalact ooit bovenaan Spotify-lijst

04 juli 2021 17:30

Måneskin is de eerste songfestivalact ooit met een nummer bovenaan de dagelijkse Spotify-lijst. Wereldwijd werd het liedje 'Beggin'' zaterdag bijna 7,5 miljoen keer beluisterd.

Måneskin is na het winnen van het Eurovisiesongfestival in korte tijd een van de populairste bands van Europa geworden. Zelden wist een songfestivalwinnaar zoveel succes te oogsten. In heel Europa, waaronder Nederland, staat de band met verschillende nummers in de top van de hitlijsten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager in extase door zoenende mannen Måneskin

Ook de rest van de wereld wordt inmiddels wakker. Buiten Europa nemen de streamingaantallen toe, onder meer in Brazilië, Mexico en India. 'Beggin'' is in de Verenigde Staten inmiddels de op acht na populairste track op Spotify. Een notering in de prestigieuze Billboard Hot 100 lijkt daarom niet ver meer weg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Damiano van Måneskin is 'verliefd' op make-up: 'Vrienden lachten me uit'

Duncan Laurence boekt ook nog altijd succes in de Verenigde Staten. Zijn 'Arcade' steeg vorige week naar 61, de hoogste positie tot nu toe. 'Arcade' was het eerste winnende songfestivalliedje in 45 jaar met een notering in het land. De kans dat ook Måneskins winnende liedje 'ZITTI E BUON'I de Billboard Hot 100 gaat halen lijkt klein.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence gaat Pinkpop-optreden 'nooit meer vergeten'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!