Beeld © ANP/ Instagram @jadaborsato

Woede om mogelijk testbeleid Lowlands: 'Voor alle bezoekers een oplossing'

6 juli 2021 16:52

Op sociale media zijn veel boze reacties over het testbeleid dat Lowlands eventueel gaat toepassen. Bente Bollman, woordvoerder van organisator MOJO, zegt dat het waarschijnlijk vooral om mensen gaat die helemaal niet naar het festival gaan en 'negatief reageren op alles over corona'. De meesten zijn volgens hem waarschijnlijk überhaupt nog nooit op het festival geweest.

"We willen niemand een vaccinatie opdringen, jouw lijf is jouw lijf"

Bezoekers van Lowlands moeten tijdens het festival mogelijk getest worden op corona als ze niet volledig beschermd zijn. De organisatie raadt tickethouders daarom aan om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. Het alternatief is volgens de organisatie dat bezoekers zich voor én tijdens het festival moeten laten testen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OMT-lid: 'Festivals als Lowlands zijn mogelijk deze zomer'

Volgens Bente zorgt het eventuele nieuwe beleid niet voor problemen. "Iedereen kan gewoon naar Lowlands, er is voor alle bezoekers een oplossing." Hij benadrukt dan ook dat het niet om een vaccinatieverplichting gaat. "We willen niemand een vaccinatie opdringen, jouw lijf is jouw lijf."

Diederik waarschuwt anti-vaxxers: 'Brengt anderen in gevaar'

05:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste tickets Lowlands binnen 3 seconden uitverkocht

Lowlands vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus. De organisatie gaat er vooralsnog van uit dat het evenement, met bovenstaande maatregelen, weer op de reguliere manier kan doorgaan. De line-up is al voor een groot deel rond, al moesten er eerder maandag vijf namen van de lijst omdat ze niet meer kunnen komen door de coronabeperkingen. Dinsdag zijn er 29 nieuwe acts aangekondigd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!