Bruce Springsteen Beeld © ANP

Eindelijk weten we wat Bruce Springsteen nou precies zingt

18 juli 2021 10:54

Jon Landau, de manager van Bruce Springsteen die samen met hem het album 'Born to Run' heeft geproduceerd, heeft een jarenlang debat voorgoed afgesloten. Al bijna vijftig jaar was het voor fans onduidelijk of The Boss in het nummer 'Thunder Road' nu zingt of jurk van Mary nu 'sways' of 'waves'. Landau heeft nu het antwoord op die prangende vraag.

"Zo heeft hij het altijd gezongen in duizenden shows."

Het debat laaide eerder deze maand online weer op toen iemand de solovoorstelling van Springsteen on Broadway bezocht en bij een foto van de zaal de zin "Mary's dress sways" uit 'Thunder Road' tweette. In officiële songteksten van de rocker stond echter "Mary's dress waves", waardoor de verwarring ontstond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bruce Springsteen en Jennifer Hudson onderdeel heropeningsconcert New York

"Het is 'sways', zo heeft hij het opgeschreven in zijn originele notitieboeken, zo zong hij het in 1975 op het album Born to Run, zo heeft hij het altijd gezongen in duizenden shows en zo doet hij dat nu ook op Broadway", antwoordt Landau als hem door The New Yorker gevraagd wordt wat de echte songtekst van het nummer nu is.

De verkeerd gespelde tekst zal volgens Landau bij officieel materiaal van Springsteen worden aangepast. Volgens hem was het echter altijd al vrij helder wat de echte tekst in het nummer was. "Jurken weten trouwens helemaal niet hoe ze moeten 'waven'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barack Obama en Bruce Springsteen maken samen podcast

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!