K3 Beeld © ANP

K3-choreograaf in stilte gestopt: 'Deed het enkel nog voor het geld'

20 juli 2021 15:53

Axana Ceulemans (50) was niet alleen de choreograaf van K3, maar ook hun psycholoog, boezemvriendin én tweede moeder. Twintig jaar lang stond stond ze klaar voor de meiden, maar twee jaar geleden nam ze in stilte afscheid. In een openhartig interview met de Belgische krant 'Het Laatste Nieuws' blikt Axana nu terug op die periode.

"De laatste tijd was ik meer bezig met hoeveel geld ik zou verdienen door een choreografie in elkaar te steken dan met de danspasjes zelf"

De kans is groot dat ook jíj mee hebt staan swingen op een choreo van Axana. Het K3-fenomeen bedacht namelijk onder andere de beroemde danspasjes uit megahit 'Alle Kleuren' en ook elke draai en zwaai in 'Oya Lélé' komt uit haar koker. Hoewel het succes alleen maar toenam, besloot Axana tóch twee jaar geleden afscheid te nemen van de populaire meidengroep. "Het was op", vertelt de danseres, die al langere tijd met het idee speelde. "Ik had het gevoel dat ik me steeds moest heruitvinden en als ik een danspasje twee keer gebruikte dan voelde ik me daar slecht over."

"Wanneer ik vroeger een nieuw liedje kreeg, dan kon ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Maar de laatste tijd was ik meer bezig met hoeveel geld ik zou verdienen door een choreografie in elkaar te steken dan met de danspasjes zelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tele-Romeo met originele K3-zangeressen komt uit op vinyl

Componist Miguel Wiels, die al sinds 1998 liedjes voor de populaire meidengroep schreef en verantwoordelijk was voor hits als 'Oya Lélé' en 'Oma's aan de top', gaf er onlangs ook al de brui aan. 'Na 248 liedjes en 22 albums neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven', schreef Miguel bij een reeks foto's uit de oude doos die hij deelde op zijn Instagram.

Op de Belgische radiozender MNM vertelde de producent het gevoel te hebben 'alles al een beetje' te hebben geschreven. "Je kunt in je leven maar een maximaal aantal kreten verzinnen en ik denk dat ik nu aan mijn maximum zit", aldus Miguel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-K3'tje Kathleen krijgt eigen Ik Vertrek-achtige serie

Ook Klaasje neemt binnenkort afscheid. Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend. In het tv-programma K2 zoekt K3, dat dit najaar te zien is bij SBS6, wordt de zoektocht naar het nieuwe lid gevolgd. De nieuwkomer hoeft geen vrouw te zijn.

K3 werd in 1998 opgericht door de Vlaamse Karen, Kristel en Kathleen. In 2009 besloot Kathleen uit de groep te stappen. Zij werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman. In de nieuwe samenstelling ging K3 door tot maart 2015 waarna de groep later dat jaar een doorstart maakte met de Nederlandse Klaasje en Vlaamse Hanne en Marthe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst is opener dan ooit: 'Had ik sneller moeten doen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!