Kanye West Beeld © ANP

Kanye West geeft tweede releaseparty voor album Donda

01 augustus 2021 00:33

Nu hij eindelijk tevreden is met zijn nieuwe album 'Donda', geeft Kanye West (44) opnieuw een releasefeestje voor de plaat. Dat vindt plaats op 5 augustus, wederom in het Mercedes-Benz Stadion in Atlanta, zo maakte de rapper bekend via social media.

'Donda', vernoemd naar de moeder van de rapper, zou eigenlijk op 23 juli uitkomen. De avond daarvoor hield de muzikant een groot 'luisterevent' om zijn nieuwe muziek met zijn fans te delen. De dag erop dook hij echter een provisorisch opgezette studio in het stadion in omdat hij toch nog even verder wilden sleutelen aan het album.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West deelt foto van zijn bijzondere nieuwe woonplaats

Eerder deze week meldde TMZ al dat er geruchten waren dat er een tweede releasefeestje zou komen. Naar verluidt was concertorganisator Live Nation minder enthousiast over het idee. Het bedrijf zou vrezen dat de rapper weinig kaartjes zal verkopen omdat hij in herhaling valt.

Wat Kanye van plan is tijdens de tweede editie van zijn albumfeest is niet duidelijk. Vorige keer stond de rapper in Atlanta in het midden van het stadion rustig mee te bewegen en zei hij af en toe iets door een microfoon terwijl het album werd gedraaid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kanye West wil nieuwe release Donda weer groots vieren'

'Donda' zou eigenlijk vorig jaar al uitkomen, maar ook toen was de rapper nog niet blij met de muziek. Voor Kanye is uitstel geen ongebruikelijke zet, want hij besloot al vaker op het allerlaatste moment toch nog een keer de studio in te duiken. Zo werd ook de release van zijn vorige album 'Jesus Is King '(2019) ook een paar keer uitgesteld.

Naar verluid zou de rapper ook al een nieuw liefje hebben. Hoe dat zit zie je in onderstaande video:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye stort huilend ter aarde tijdens optreden: 'Verlies mijn familie'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!