Tabitha Beeld © Instagram @tabithamusik

Tabitha is het zat te doen alsof ze een perfect leven leidt

24 augustus 2021 17:58

Zowel in haar muziek als op social media is Tabitha Foen-A-Foe (29) open over persoonlijke en maatschappelijk thema’s. De ene keer praat ze over rouw, dan weer over haar rol als moeder, mentale gezondheid of zelfliefde. "Mijn leven bestaat niet alleen uit successen en het zou heel onnatuurlijk voelen om alleen de leuke dingen in mijn leven te delen", vertelt de zangeres in een openhartig interview met tijdschrift 'ELLE'.

"De jongeren van nu zijn opgegroeid met zo’n vertekend beeld"

Tabitia, die al sinds haar 14e werkt in de muziekindustrie als zangeres en songwriter, vindt het 'heel kwalijk' dat er nog altijd zoveel taboes zijn en er over bepaalde thema's nauwelijks wordt gesproken. Volgens de nieuwe moeder zorgt het niet praten over 'worstelingen waar we allemaal mee moeten dealen', juist voor schaamte en eenzaamheid.

"Ik heb zelf ook behoefte aan realistische verhalen van anderen. Ik heb liever dat we jankend met elkaar op een veldje zitten, dan dat we allemaal aan het doen zijn alsof we een perfect leven leiden", aldus de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zangeres Tabitha werkt aan nieuw album

Als voorbeeld gebruikt ze haar vlogs, die ze maakte toen ze net was doorgebroken en waarin ze altijd vol in de maquillage op beeld verscheen. "Ik dacht dat dat erbij hoorde als je in de schijnwerpers stond", legt ze uit. Al snel ging echter de knop om en toonde de zangeres haar ware ik. "Waar ik eerst bang was voor negatieve reacties, kreeg ik eigenlijk alleen positieve reacties. Jonge meiden schreven me hoe ze me bewonderden, dat ze ook wilden leren kwetsbaarder te zijn."

Dat betekent echter niet dat Tabitha nooit onzeker is: "De jongeren van nu zijn opgegroeid met zo’n vertekend beeld. Zij hebben van jongs af aan al actief moeten zijn in de onlinewereld om erbij te horen, en zien dagelijks talloze voorbeelden van vrouwen met fillers en opsmuk waardoor dat de norm is geworden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tabitha dankbaar voor Edison-nominatie: 'Geef nooit op'

Tabitha gebruikt haar stem - zowel letterlijk als figuurlijk - ook om meer te praten over rouw en verlies. Haar eigen vader overleefd toen de zangeres slechts 9 jaar oud was. Ze vertelt: "Na het overlijden van mijn vader groeide mijn eenzaamheid. Ik voelde me vaak gefrustreerd en onrustig, wist niet wat ik aan moest met die gevoelens. Er was miscommunicatie tussen mijn moeder en mij, ik zette me af als boze puber. In de teksten die ik schreef kon ik veel kwijt, als ik met muziek bezig was voelde ik me rustiger en kon ik het verdriet dragen."

Hoewel Tabitha haar vader enorm gemist heeft tijdens haar tienerjaren, heeft het verlies haar ook weerbaar gemaakt en een overlevingskracht in haar losgemaakt. "Ik ben niet bang om op mijn bek te gaan, ik ben al vroeg rock bottom gegaan en heb dat altijd overleefd. Het overlijden van mijn vader is de eerste traumatische gebeurtenis in mijn leven en tegelijk de fundering van mijn succes – dat is heel dubbel", aldus Tabitha in het blad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zangeres Tabitha spreekt hoofdrol nieuwe Disney-film in

Maar op haar bek gaan doet Tabitha zeker niet. Niet alleen werd ze onlangs moeder, ook haar carrière heeft het afgelopen jaar een enorme boost gekregen. Zo werd zelfs een kinderdroom van de zangeres werkelijkheid.

Kinderdroom zangeres Tabitha wordt werkelijkheid

01:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!