ABBA Beeld © ANP

'Langverwachte nieuwe muziek ABBA komt volgende week vrijdag'

26 augustus 2021 11:20

Volgens de Britse tabloid 'The Sun' maakt ABBA 'volgende week vrijdag' een muzikale comeback. Voor het eerst in 39 jaar zal de Zweedse band nieuwe muziek uitbrengen, weet een bron te melden.

"Fans gaan dit geweldig vinden"

De groep bereidt zich naar verluidt momenteel voor op de lancering van een show genaamd Abba Voyage. Hierin wordt een documentairefilm over de band vertoond waarin ABBA gevolgd wordt tijdens hun comebackproces. Ook zullen tijdens de voorstelling in Londen zogeheten Abba-tars - hologrammen van hun jongere zelf - op het podium te zien zijn. Zij voeren bekende nummers als 'Waterloo', 'Mamma Mia' en 'Dancing Queen' op.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

ABBA komt dit jaar met nieuwe muziek: 'Dat staat vast'

"Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid zullen er tijdens de première allemaal bij zijn", zegt de bron. De bandleden presenteren dan hun Abba-tars, die tijdens de show zullen optreden en met het publiek zullen praten. "Het is net als een stap terug in de tijd voor de kijkers. Fans gaan dit geweldig vinden", aldus de bron.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Björn Ulvaeus zit niet te wachten op een ABBA-film

De bandleden van ABBA hebben er volgens de tabloid zin in. "Bjorn, Benny, Agnetha en Anni-Frid hebben zo lang op dit moment gewacht." En niet alleen zij: ABBA maakte namelijk begin 2018 al bekend dat ze nieuwe muziek hadden opgenomen. Die zou dat jaar nog uitkomen, maar dat werd meermaals uitgesteld - de laatste twee keer was dat vanwege de coronapandemie.

Dit jaar doken Nick, Simon en Kees Tol nog in de wondere wereld van ABBA. En daarbij was Kees helemaal in zijn element:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!