Beeld © ANP

Typhoon brengt titelsong van nieuwe film De Veroordeling uit

27 augustus 2021 09:52

Rapper Typhoon (37) heeft vrijdag een nieuw nummer uitgebracht. Het is de titelsong van de Nederlandse speelfilm 'De Veroordeling'. Het nummer heet 'Oordeel' en is te horen op alle streamingdiensten, meldt distributeur September Film.

"Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt"

De film reconstrueert de geruchtmakende Deventer Moordzaak. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. "Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt", aldus Typhoon. "Deze film gaat niet over een historische gebeurtenis, deze film gaat over nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Klusjesman' Deventer Mediazaak blij met excuses Claudia de Breij

De zaak draaide om de moord op de weduwe Wittenberg in 1999. De rechtbank veroordeelde 'boekhouder' Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Tijdens de behandeling van de zaak bepleitte opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, dat 'de klusjesman' van de weduwe - Michaël de J. - de moord zou hebben gepleegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na De Deventer Mediazaak komt ook Maurice de Hond met podcast

De Hond werd via een civiele procedure veroordeeld voor smaad en moest een recordbedrag aan smartengeld betalen. De Veroordeling is vanaf begin september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!