Beeld © Getty Images

Spice Girls komen na 25 jaar opnieuw met een album

1 september 2021 13:13

De Spice Girls brengen 25 jaar na de release van hun debuutalbum 'Spice' een nieuwe versie van de plaat uit. Op 'Spice 25', zoals het album heet, staan naast de tien originele nummers, ook een aantal niet eerder uitgebrachte tracks. Het gaat om een limited edition die eind oktober wordt uitgebracht op vinyl, cassette en een dubbel-cd.

"25 jaar Spice Girls kunnen we niet voorbij laten gaan zonder de fans te bedanken voor hun waanzinnige steun"

De nieuwe liedjes die te horen zijn op het album zijn 'One Of These Girls' en 'Shall We Say Goodbye Then'. Ook staat er een extra lange versie van hitsingle 'Say You'll Be There' op. Debuutplaat 'Spice' kwam uit op 4 november 1996 en er stonden behalve Say You'll Be There hits op als 'Wannabe', '2 Become 1' en 'Mama'.

De plaat stond eind 1996 en begin 1997 maar liefst vijftien weken bovenaan de Britse albumlijst en ging in Groot Brittannië zo'n 3 miljoen keer over de toonbank. Wereldwijd was dat 23 miljoen keer. In Nederland stond de plaat negen weken op 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Victoria Beckham ziet weer af van nieuw project met Spice Girls'

Bandleden Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Horner, Melanie C en Melanie B laten via een statement weten dat het album vooral een bedankje is richting de fans van de Britse meidengroep. "25 jaar Spice Girls kunnen we niet voorbij laten gaan zonder de fans te bedanken voor hun waanzinnige steun", aldus Victoria Beckham.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spice Girls brengen jaren na breuk alsnog een nummer uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!