ABBA Beeld © Getty Images

Super trouper! ABBA komt vandaag met groot nieuws

02 september 2021 07:00

De Zweedse popgroep ABBA maakt donderdag via een livestream op YouTube groots nieuws bekend. Het gaat om 'ABBA Voyage', naar alle waarschijnlijkheid de langverwachte wereldtournee waarbij de vierkoppige band als hologrammen de grootste hits ten gehoren zal brengen. De livestream start om 18.45 uur Nederlandse tijd.

"Het is niet langer de vraag of het gaat gebeuren, het gaat gebeuren"

Een week geleden maakte een simpel berichtje op Twitter en Instagram een hoop los bij ABBA-fans over de hele wereld. Opeens was daar namelijk een plaatje van vier gloeiende planeten en een datum waarop de Zweden meer gaan onthullen over een project met de titel ABBA Voyage.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een tournee waarbij bandleden Agnetha Faltskog (71), Benny Andersson (74), Björn Ulvaeus (76) en Anni-Frid Lyngstad (75) als hologrammen te zien zijn. Deze tournee werd in 2016 al aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Langverwachte nieuwe muziek ABBA komt volgende week vrijdag'

Een hologram is een driedimensionale afbeelding die beweegt en los lijkt te staan. De ABBA-hologrammen zijn naar verluidt jongere versies van de bandleden. Volgende de BBC hebben de opnames plaatsgevonden in Londen.

Insiders denken ook te weten dat ABBA daarnaast maar liefst vijf nieuwe liedjes uitbrengt. In 2018 zouden er al twee nieuwe nummers uitkomen, maar het uitbrengen van deze tracks - 'I Still Have Faith In You' en 'Don't Shut Me Down' - is tot nu toe steeds uitgesteld. Björn Ulvaeus, samen met Benny Andersson het brein achter de talloze ABBA-hits, beloofde een paar maanden geleden dat de nummers dit jaar 'zeker' uit zullen komen. "Het is niet langer de vraag of het gaat gebeuren, het gaat gebeuren", zei Ulvaeus tegen The Herald Sun.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA komt dit jaar met nieuwe muziek: 'Dat staat vast'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!