Waylon Beeld © ANP

Waylon brengt Nederlandstalige single uit: 'Onze taal is rijker dan ik dacht'

02 september 2021 14:43

Waylon (41) gaat na jaren weer op de Nederlandse tour. De zanger heeft donderdag 'Het Leven Is Te Kort' uitgebracht, de eerste single van een compleet Nederlandstalig album dat later zal volgen.

"Ik ben opnieuw gefascineerd geraakt door het mooie, chique Nederlands"

Op Instagram laat Waylon weten dat het schrijven van het nummer hem weer een heel nieuwe kijk op de Nederlandse taal heeft gegeven. 'Het schrijven in m’n moerstaal is een stuk moeilijker dan ik dacht en het heeft m’n kennis en gebruik van de Nederlandse taal best veranderd. Ik ben opnieuw gefascineerd geraakt door het mooie, chique Nederlands. Onze taal is zoveel rijker dan ik dacht.' Bij het schrijven kreeg de zanger hulp van bekende songwriters als Joost Marsman, Sander Rozeboom en Han Kooreneef.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibi Breijman en Waylon tijdelijk gescheiden: 'Echt afzien'

De single is een voorproefje op de 'Top 1000 Rood Wit Blauw'-show, een concertreeks waarmee Waylon in november drie avonden in Ahoy Rotterdam staat. Eerder kondigde de zanger al aan dat hij tijdens deze concertreeks uitsluitend nummers van Nederlandse bodem ten gehore gaat brengen. Behalve bekende liedjes van De Dijk, Normaal en Het Goede Doel zingt Waylon dan ook nummers van een nog te verschijnen Nederlandstalig album.

In 2016 bracht de rocker ook al eens een Nederlandse single uit; samen met Claudia de Breij zong hij het duet 'Mis Je Zo Graag'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon kondigt Ahoy-concert én Nederlandstalig album aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!