ADE Beeld © ANP

Tijd voor een feestje: ADE gaat gewoon door

15 september 2021 14:30

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat dit jaar, ondanks de coronamaatregelen, gewoon door. Wel duren de feesten maar tot middernacht, zoals de coronamaatregelen voorschrijven. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Het dancefestival in Amsterdam is dit jaar van 13 tot en met 17 oktober. Het evenement trok de laatste keer in 2019 zo'n 400.000 Nederlandse en internationale bezoekers. Dinsdag maakte het Amsterdam Music Festival (AMF), het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event, bekend niet door te gaan. Normaal wordt het Amsterdam Music Festival in de Johan Cruyff Arena bezocht door zo'n 35.000 mensen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Digitaal Amsterdam Dance Event bereikt miljoenen mensen

'Hoewel vooralsnog een select aantal evenementen helaas hun evenement heeft moeten annuleren blijft er gelukkig ruim voldoende over om een geweldig ADE neer te zetten', aldus directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis. 'Het doet ons ondanks de beperkingen goed dat ADE op deze manier nog deze hele sector kan helpen ondersteunen.'

Dinsdag werden tijdens de coronapersconferentie enkele versoepelingen aangekondigd, maar de nachthoreca en clubs moeten de deuren voorlopig nog tussen 00.00 en 06.00 uur gesloten houden. 'Direct na de persconferentie zijn we overladen met berichten van organisatoren die alles op alles willen zetten om hun programma door te laten gaan binnen de huidige maatregelen', aldus de directeurs.

Onder meer de Melkweg, Paradiso, Muziekgebouw aan 't IJ, de WesterUnie, AFAS Live en het Concertgebouw openen jaarlijks de deuren voor de ADE-bezoekers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen bestolen tijdens Amsterdam Dance Event

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!