André Rieu Beeld © ANP

Corona leerde André Rieu bakken, maar hij treedt toch liever op

18 september 2021 08:00

Zestien maanden lang heeft André Rieu (71) door corona geen stap op een Nederlands podium gezet. Daar komt in december dan eindelijk verandering in: de jaarlijkse kerstconcerten in het MECC in Maastricht gaan door. In de tussentijd heeft hij zich vooral beziggehouden met een nieuwe hobby, bakken. "Ik heb van alles geprobeerd. Soezen, Bossche bollen en slagroomtaarten. Je maakt er anderen ook erg blij mee", vertelt hij aan het 'ANP'.

De basis voor zijn coronahobby ontstond al tijdens zijn tournees. "Als ik na een concert door de adrenaline niet kan slapen, kijk ik naar video's van mensen die bakken. En die sla ik dan op", zegt de 71-jarige. "Tijdens corona heb ik al die recepten erbij gepakt en van alles geprobeerd. Er steekt niet echt een recept bovenuit, mensen om mij heen vonden al mijn baksels lekker." De Limburger waagt zich echter niet aan de Limburgse vlaai, vertelt hij lachend. "Dat kunnen de experts hier veel beter, dus daar begin ik niet aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu en zijn orkest blijven afhankelijk van steunpakketten

Toch is de orkestleider maar wat blij dat het optreden weer kan beginnen. Op 17, 18 en 19 december staat de dirigent en violist weer in 'zijn' stad. "Ik barstte in huilen uit toen ik hoorde dat het weer mocht", blikt André terug op de coronapersconferentie. Nooit eerder zaten hij en zijn orkest zo lang stil. "Maar toen de repetities weer begonnen, ging het verbazingwekkend goed. Het was alsof we gisteren nog op het podium stonden."

André Rieu heeft coronavaccin gehad: 'Meer dan noodzakelijk'

01:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu verkoopt decor aan pretpark om locatie op te fleuren

Wanneer de concerten ook weer voorbij de landsgrenzen gaan, is hij goed voorbereid. De dirigent heeft tijdens corona namelijk Spaans geleerd. "Ik treed veel op in Spaanstalige landen en had daar altijd een tolk bij me. Dat wilde ik gewoon zelf kunnen doen", zegt hij. "Maar nu de repetities weer begonnen zijn, is dat toch een beetje naar de achtergrond gegaan. Dan ben ik toch écht liever bezig met muziek maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muziek André Rieu hielp André van Duin er doorheen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!