Snelle Beeld © ANP

Rapper Snelle maakt grote kans om in muziekprijzen te vallen

27 september 2021 08:30

Snelle (25) maakt dit jaar de meeste kans op een Buma NL Award. De rapper is in de categorie pop drie keer genomineerd, maakte de organisatie maandag bekend.

Solo kan Snelle bekroond worden voor meest succesvolle album vanwege zijn plaat Lars. Ook kan hij prijzen in de wacht slepen met de singles die hij maakte met Suzan & Freek ('De Overkant') en met Maan ('Blijven Slapen'). Bij de singles neemt hij het op tegen Rolf Sanchez met 'Más Más Más'. Bij de albums heeft Snelle concurrentie van Nick & Simon met hun plaat 'NSG' en van Tabitha met 'Hallo met mij'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

George Kooymans en Snelle slepen Buma Awards binnen

Er zijn ook awards te winnen voor meest succesvolle album Hollands en alternatief. André Hazes, Tino Martin en Frank van Etten kunnen naar huis gaan met de award voor beste Hollandse album en Typhoon, Spinvis en Froukje strijden om een prijs voor beste album in de categorie alternatief.

De winnaars van de Buma NL Awards, op basis van verkoop-, download-, en streaminggegevens, worden op 4 oktober bekendgemaakt. Net als vorig jaar vindt de uitreiking van de prijzen plaats in aangepaste vorm en is er vanwege de coronacrisis geen awardshow in TivoliVredenburg. Ook is het aantal uit te delen awards dit jaar kleiner dan gebruikelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Suzan & Freek gaan er met een Buma NL Award vandoor

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!