Archieffoto van bezoekers van het Amsterdam Dance Event Beeld © ANP

Amsterdam Dance Event gaat definitief door met 350 events

29 september 2021 14:00

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat definitief door. De organisatie heeft de afgelopen weken zo'n 350 geplande events verplaatst naar de dag en avond en kan zo binnen de huidige maatregelen doorgaan. De organisatie laat weten opgelucht te zijn dat het overgrote deel van het festival daardoor bevestigd is.

De afgelopen weken kon de organisatie van ADE in samenwerking met de gemeente Amsterdam, clubeigenaren en festivalorganisatoren 250 evenementen op 90 locaties vastleggen. De verwachting is dat er de komende weken zelfs nog meer evenementen en artiesten aan het programma worden toegevoegd. 

ADE vindt plaats van 13 tot en met 17 oktober, tussen 6.00 uur en middernacht. Honderden artiesten zijn inmiddels bevestigd voor ADE.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Digitaal Amsterdam Dance Event bereikt miljoenen mensen

"Het doet ons, ondanks de beperkingen, goed dat ADE op deze manier de sector kan helpen ondersteunen na een moeilijke periode en dat we gezamenlijk laten zien hoe veerkrachtig we als industrie zijn", laat de tweekoppige directie van ADE, Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis, weten in een verklaring.

AMF gaat niet door

Het Amsterdam Music Festival (AMF), het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event, maakte eerder al bekend dit jaar definitief niet door te gaan. Normaal wordt het AMF in de Johan Cruyff Arena bezocht door zo'n 35.000 mensen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dansend rijk worden: Amsterdam Dance Event levert miljoenen op

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!