Samantha Steenwijk Beeld © ANP

Samantha Steenwijk 'zat totaal niet lekker in haar vel' door corona

09 oktober 2021 12:13

Samantha Steenwijk (35) is dolgelukkig nu ze de bühne weer op mag. Het podiumbeest vond het maar niets dat ze de afgelopen anderhalf jaar vanwege corona niet kon optreden. "Ik wil niet zeggen dat ik depressief was, maar ik zat totaal niet lekker in mijn vel", vertelt de zangeres over die periode in het tijdschrift 'Flair'.

"Ik was mijn ritme kwijt, kon mijn ei niet kwijt, miste het optreden"

“Het was ontroerend,” vertelt Samantha als haar in het blad wordt gevraagd hoe het is om weer op te kunnen treden. "Toen ik voor het eerst weer voor een zaal stond, realiseerde ik me pas hoezeer ik het had gemist. En hoezeer optreden bij mijn identiteit als zangeres hoort."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk heeft drie maanden na val paard nog steeds pijn

Samantha mag dan misschien een echte aanpakker zijn, toch was het ook een klein geschenk dat alles even plat lag. "Na The Voice heb ik veel dingen aangepakt en enorm hard gewerkt - en met liefde, want ik vond het allemaal fantastisch, maar het was ook veel", biecht ze op.

"Als ik van het ene optreden naar het andere reed, moest ik de auto aan de kant zetten omdat ik me niet lekker voelde. (...) De eerste paar maanden van de coronacrisis vond ik de rust die er was wel lekker. Ik merkte toen pas hoezeer ik op mijn tandvlees liep."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk kan niet kiezen tussen Daisy en paard Voice

Maar na een paar maanden kwamen de muren op haar af. Samantha: "Ik was mijn ritme kwijt, kon mijn ei niet kwijt, miste het optreden. (...) Stilzitten is niks voor mij."

Nu de wereld langzaam weer open gaat komt ook haar grote droom dichterbij: optreden op het podium van het Eurovisiesongfestival. In onderstaande video vertelt ze daar alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!