Charlie Watts Beeld © ANP

Charlie Watts heeft nog nieuwe muziek met Stones opgenomen

08 oktober 2021 01:59

Fans van de Rolling Stones kunnen nog uitkijken naar nieuwe werk van Charlie Watts. De overgebleven leden van de band vertellen in de 'L.A. Times' dat de drummer voor zijn dood nog muziek heeft opgenomen met de rockers.

"Als alles niet dicht was gegaan, dan hadden we 'm misschien helemaal kunnen afmaken"

"Laat ik het zo zeggen; jullie hebben nog niet het laatste van Charlie Watts gehoord", zegt Keith Richards wanneer de bandleden hun nieuwe album bespreken. De Stones waren bezig met de opnames van de plaat, maar die kwamen vanwege de coronacrisis stil te liggen. "Als alles niet dicht was gegaan, dan hadden we 'm misschien helemaal kunnen afmaken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Rolling Stones staan stil bij Charlie Watts tijdens tour

Charlie Watts overleed in augustus, maar zou om gezondheidsproblemen al niet meegaan op het staartje van de tournee die de heren op het moment afmaken in de VS. Mick Jagger vertelt dat het de drummer was die vond dat de bandleden niet op zijn herstel moesten wachten, wat de zanger gesterkt heeft in de beslissing ook na de dood van zijn drummer verder te gaan. "We hadden alles al een jaar uitgesteld en Charlie zei tegen me: je moet het doen. Die hele crew heeft een jaar zonder werk gezeten, dat moeten we ze niet weer aandoen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rolling Stones niet bij uitvaart Charlie Watts door coronaregels

Toch denkt hij dat zonder Charlie de Stones nooit meer zullen worden wat ze met hun drummer in de gelederen waren. "Als je iemand verliest, blijf je nooit dezelfde band. Maar het is ons eerder gelukt in aangepaste vorm terug te komen." Voor Keith voelt het altijd nog onwerkelijk dat Charlie er niet meer is. "Ik probeer het nog altijd te verwerken in mijn hoofd. Ik kan nog steeds niets over Charlie goed onder woorden brengen op het moment."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Rolling Stones gaan toch touren na overlijden Charlie Watts

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!