Måneskin Beeld © ANP

Na Rotterdam vindt het Eurovisiesongfestival nu plaats in Turijn

08 oktober 2021 10:18

De 66e editie van het Eurovisiesongfestival wordt gehouden in Turijn. De Noord-Italiaanse stad krijgt de voorkeur boven Milaan, Bologna, Rimini en Pesaro, melden Italiaanse media.

Songfestivalbaas Martin Österdahl vindt Turijn 'de perfecte stad' om het internationale muziekevenement te organiseren. "Zoals we tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 hebben gezien, voldoet PalaOlimpico aan alle eisen die nodig zijn om een mondiaal evenement van deze omvang te organiseren en we zijn zeer onder de indruk van het enthousiasme en de inzet van de stad Turijn, die volgend jaar mei duizenden fans zal verwelkomen."

Deze zomer liet de Italiaanse omroep Rai weten dat liefst zeventien steden interesse hadden getoond in het binnenhalen van het songfestival. Eind juli werd duidelijk dat het tussen Bologna, Pesaro, Milaan, Rimini en Turijn zou gaan. 

De halve finales van het 66e songfestival vinden plaats op 10 en 12 mei. De grote finale is op 14 mei.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalwinnaar Måneskin volgend jaar in AFAS Live

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het songfestival organiseren. Eerdere Italiaanse edities waren in Napels (1965) en Rome (1991).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Måneskin knipoogt met nieuwe single naar ophef Songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!