Ronnie Flex Beeld © Ronnie: Voor Altijd Samen/Videoland

Ronnie Flex in tranen om overleden vriend en rapper Feis

08 oktober 2021 14:57

Vier jaar lang schreef en sleutelde hij aan zijn nieuwe album 'Altijd Samen'. Nu is Ronnie Flex (29) er klaar voor om zijn 'kindje' met de wereld te delen. Eén nummer in het bijzonder weet hem telkens weer te ontroeren, zo vertelt de zanger in zijn Videoland-docuserie 'Ronnie: Voor Altijd Samen'.

"Ik moest gewoon huilen bij die shit"

'Altijd Samen' is het eerste studioalbum van Ronnie sinds 2018, toen hij 'NORI' uitbracht bij platenlabel Top Notch. Afgelopen voorjaar werd bekend dat de samenwerking tussen dat label en de rapper was verbroken. "Mensen spreken mij weleens aan en zeggen: 'Als je vier jaar over je album doet, moet het nu wel heel goed zijn.' Maar dat is het dus niet", aldus Ronnie. "Ik heb vier jaar lang 250 songs gemaakt die ik allemaal niet leuk vond. Het duurde gewoon heel lang voor mij om tot dit punt te komen, dat ik er weer achter kon staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronnie Flex gaat op clubtour met nieuw album: 'Kan niet wachten'

Ronnie is enorm trots op het eindresultaat. Vooral de laatste track op het album, 'Terug nu', is bijzonder voor de zanger. Volgens de Videoland-ster gaat het nummer over volwassen worden en de strijd die hij de afgelopen jaren met zichzelf gevoerd heeft. Daarnaast gaat het ook over zijn goede vriend en rapper Feis, die in de nieuwjaarsnacht van 2019 om vier uur ‘s nachts doodgeschoten werd op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

"Het couplet schreef ik in m’n eentje om negen uur 's ochtends in Abcoude", vertelt hij over de track. "Mijn vrouw kwam binnen en ik huilde gewoon tranen met tuiten, ik kon het niet tegenhouden. Ik moest gewoon huilen bij die shit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangere Demi de Boer over band met tweejarig dochtertje Ronnie Flex

Ronnie gaat ook op clubtour met zijn nieuwe album. Deze start op 5 november in Paradiso in Amsterdam. Op 20 november staat Ronnie in De Roma in Antwerpen. Dan valt er een gat tot 5 februari 2022, wanneer zijn tour verdergaat in Rotterdam. Vervolgens doet Ronnie onder meer Enschede, Tilburg, Utrecht en Alkmaar aan voordat hij zijn clubtour op 26 maart in Haarlem afsluit.

Ronnie: Voor Altijd Samen is elke vrijdag te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!