Beeld © ANP

Nieuwe plaat Red Hot Chili Peppers is bijna klaar

14 oktober 2021 14:09

Het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers is bijna af. In een interview met muziektijdschrift 'Rolling Stone' vertelt drummer Chad Smith dat de samenwerking tussen de mannen heel soepel verloopt.

"Hij is nu alweer een tijdje terug, dus het voelt weer helemaal goed"

"De groep luistert echt op een hele nieuwe manier naar elkaar", aldus Smith, die zegt dat de plaat "bijna af" is. Het nieuwe album is het vervolg op The Getaway uit 2016. Volgend jaar gaat de band op wereldtournee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Red Hot Chili Peppers komen volgend jaar naar Nederland

Het nieuwe album is het eerste sinds Stadium Arcadium (2006) waarop gitarist John Frusciante weer te horen is. In 2019 keerde hij na tien jaar afwezigheid terug naar de band, tot groot plezier van veel fans die hem de beste Red Hot Chili Peppers-gitarist ooit vinden. Volgens Smith verloopt de samenwerking met Frusciante "helemaal natuurlijk". "Hij is nu alweer een tijdje terug, dus het voelt weer helemaal goed. Hij werkt zo hard en doet zo zijn best."

Red Hot Chili Peppers werd in 1983 opgericht. De band, naast Smith en Frusciante bestaande uit zanger Anthony Kiedis en basgitarist Flea, scoorde grote hits met nummers als 'Snow', 'Californication' en 'Otherside'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Red Hot Chili Peppers kondigen wereldtournee aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!