Robin Bengtsson wil weer voor Zweden naar Eurovisiesongfestival

18 oktober 2021 16:10

Zanger Robin Bengtsson (31) wil zijn land Zweden opnieuw vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij is een van de veertien acts die meedoen aan Melodifestivalen, de nationale selectie voor het Europese liedjesspektakel dat volgend jaar in Italië wordt gehouden.

Robin deed in 2017 al eens mee aan het Eurovisiesongfestival. Met 'I Can’t Go On' werd hij toen vijfde in Oekraïne. De inmiddels 31-jarige Zweed maakt voor de vierde keer in zijn zangcarrière zijn opwachting bij Melodifestivalen. Hij deed eerder mee in 2016, 2017 en 2020.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na Rotterdam vindt het Eurovisiesongfestival nu plaats in Turijn

Van de veertien deelnemers zijn er maandag twee bekendgemaakt volgens de Zweedse krant Aftonbladet. Naast Robin doet ook Liamoo mee. De 24-jarige Liam Cacatian Thomessen, zoals Liamoo eigenlijk heet, heeft al tweemaal meegedaan aan de Zweedse selectie voor het songfestival. Dat was in 2018 en 2019.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Måneskin knipoogt met nieuwe single naar ophef Songfestival

Onze eigen Dries Roelvink maakt kans om Nederland te vertegenwoordigen op het liedjesfestijn. Afgelopen zomer heeft hij officieel zijn inzending verstuurd en liet ons vanuit het zonnige Alicante weten dat het een powerbalad is geworden met af en toe een Italiaanse zinnetje in de mix. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!