Stef Bos en Lenny Kuhr Beeld © Are You The One?

Stef Bos schrijft nieuw Troubadour-lied voor Lenny Kuhr

18 november 2021 20:35

Lenny Kuhr (71) heeft donderdagavond voor het eerst in lange tijd een nieuwe single gelanceerd. Het lied heet 'Nog steeds een troubadour' en het is geschreven door Stef Bos (60). De zangeres won in 1969 het songfestival met het nummer 'De troubadour'.

Het melancholieke lied werd voor het eerst gedraaid in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De zangeres vertelde hoe zij Stef Bos voor de coronacrisis ontmoette en hoe de twee artiesten de afgelopen jaren contact hielden. Toen Lenny materiaal zocht voor een nieuwe plaat, vroeg zij de zanger om een nummer voor haar te schrijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stef Bos zingt Door De Wind nooit meer: 'Wil Sanne Hans niet nadoen'

De single vormt de opmaat voor een nieuw album dat eind januari moet verschijnen. Lenny Kuhr trad de afgelopen anderhalf jaar regelmatig op in verzorgingstehuizen voor ouderen die vanwege de lockdown binnen moesten blijven. "Ik zing eigenlijk Visite, mijn grootse hit, nooit meer", vertelde zij op NPO Radio 5 aan presentator Astrid de Jong. "Maar toen ik die mensen achter de ramen zag, brak ik mijn eigen regel en dacht: zing het nou gewoon."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verzorgingstehuizen krijgen optreden van 'troubadour' Lenny Kuhr