Marthe van K3 Beeld © ANP

Marthe van K3 heeft corona en mist finale K2 Zoekt K3

25 november 2021 15:40

Hanne Verbruggen (27) staat er tijdens de grote finale van 'K2 Zoekt K3' alleen voor. Haar zangmaatje Marthe De Pillecyn (25) heeft namelijk corona opgelopen en zal daarom zaterdag niet aanwezig zijn tijdens de liveshow.

"De mogelijkheid dat iemand corona oploopt is iets waar we al sinds het begin van de liveshows rekening mee houden"

Gert Verhulst meldt in de Belgische media dat de show wel gewoon doorgaat en de besmetting van Marthe geen invloed zal hebben op de verkiezing. "De mogelijkheid dat iemand corona oploopt is iets waar we al sinds het begin van de liveshows rekening mee houden, dus er is een noodplan dat nu in werking zal treden", aldus de Studio 100-baas. 

Marthe zal de show wel 'op een bijzondere manier' mee beleven. Hoe? Dat blijft nog een verrassing. Het programma zal er visueel wel een beetje anders uitzien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe K3-formatie gevolgd voor docuserie

Marthe zal wel te zien zijn in de documentairereeks K3, Een Nieuw Begin. In de serie is te zien hoe de Vlaamse K3-leden Hanne en Marthe aan het werk gaan met de vervanger van de vertrekkende zangeres Klaasje. In die eerste periode staan er grote concerten op het programma in het Sportpaleis. Ook komt er een nieuwe single uit, zijn er opnames voor een videoclip en worden er voorbereidingen getroffen voor een nieuw album. In tegenstelling tot het programma rond deze zoektocht, is de docu straks niet bij SBS6 te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bewijs: is deze K2 zoekt K3-kandidaat de topfavoriet?

Wie van K2 weer K3 zal maken wordt zaterdag duidelijk in de grote finaleshow. Helaas zal Marthe dus niet fysiek aanwezig zijn in de studio, maar Klaasje neemt wel plaats om haar plekje door te geven aan Amy, Celester, Diede of Julia. 

Van de vier vrouwen die nog over zijn, komen er drie uit Nederland. Veel kijkers denken nu al te weten dat Amy gaat winnen. Amy is voor veel mensen de favoriet én daarnaast is ze ook nog eens heel populair op Instagram. Ze heeft meer dan 30.000 volgers, aanzienlijk meer dan de andere drie meiden. 

K2 zoekt K3 onder vuur om gebrek diversiteit in finale

05:13
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Klaasje Meijer neemt met emotioneel bericht afscheid van K3

Toen Klaasje in februari haar vertrek aankondigde, stelde Gert dat haar vervanger niet per se een vrouw hoefde te zijn. Van alle inschrijvingen was vervolgens 40 procent man. Toch blijkt nu dat K3 alsnog gewoon een meidengroep zal blijven, tot grote teleurstelling van veel kijkers. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!