Rob de Nijs Beeld © ANP

Afscheidsconcert Rob de Nijs vindt plaats in de Ziggo Dome

04 december 2021 15:28

Het afscheidsconcert dat Rob de Nijs (78) volgend jaar in Nederland gaat houden, moet gaan plaatsvinden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De datum staat alleen vanwege de coronasituatie nog niet vast, zo vertelde de 78-jarige zanger zaterdag in het NPO Radio 5-programma 'FM op 5'.

"Als je je ineens voorstelt dat het je laatste is voor een publiek dat je er eigenlijk altijd doorheen gesleept heeft dan is dat emotioneel"

Twee weken geleden nam Rob, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, afscheid van zijn Belgische fans met een optreden in Antwerpen. Het was een 'redelijk emotionele toestand', zei de zanger. "Als je je ineens voorstelt dat het je laatste is voor een publiek dat je er eigenlijk altijd doorheen gesleept heeft dan is dat emotioneel. Mensen gaan om minder huilen denk ik", lachte hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid maken nummer over Parkinson

Hoewel voor zijn laatste concert in Nederland nog geen datum vaststaat, komt dat optreden er wel. "We gaan het sowieso doen", beloofde hij. "Want mensen roepen waarom wel in België, maar niet in Nederland en daar hebben ze natuurlijk eigenlijk wel gelijk in."

Met de zanger gaat het goed, al wordt hij niet meer beter. "Dat is een heel vervelend iets maar daar heb ik me een tijdje geleden al bij neergelegd. Het zij zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs in tranen bij laatste show

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!