Dries Roelvink Beeld © ANP

Dries Roelvink baalt van afwijzing Songfestival: 'Was mijn droom'

8 december 2021 20:59

Dries Roelvink (62) vindt het jammer dat zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival is afgewezen. Hij had de act waarmee hij voor Nederland naar Turijn wilde afreizen al helemaal uitgedacht, vertelde hij woensdag aan 'De Telegraaf'.

"Ik voelde het wel een beetje aankomen natuurlijk"

"We hadden een liedje, een Engelstalige ballad met een beetje Italiaans erin, waarvan we meteen dachten: dat moet onze inzending zijn. Het was erg mooi geworden, met veel mooie muzikanten." Ook de act eromheen was al uitgedacht door team Roelvink.

"Ik had een prachtig Italiaans maatpak aangetrokken, misschien ook met een hoed. En dan kwam ik op, hang ik die hoed aan de kapstok en dan staat daar een statief en begin ik dat liedje te zingen. Echt gewoon een personality die een mooi liedje doet. Een beetje ouderwets, maar dat was mijn droom."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink deelt details over zijn songfestivalnummer

Een dag of tien geleden hoorde de zanger dat de keuze niet op hem was gevallen. Helemaal als een verrassing kwam de afwijzing niet, zegt hij. "Ik voelde het wel een beetje aankomen natuurlijk. Al was het wel te gek geweest om op mijn 62ste nog Nederland te vertegenwoordigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink: 'Ik ga volgend jaar naar songfestival'

Over S10, op wie de keuze van AVROTROS wel is gevallen, is Dries overigens nog niet echt te spreken. "S10 is niet echt een zangeres van wie ik denk: die blaast heel Europa even omver."

Songfestivalnummer Dries Roelvink bij commissie: 'Nu is het wachten'

00:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!