Matijn Nijhuis Beeld © NPO 2

Matijn Nijhuis deelt het geheim van zijn magische wisselende shirts

28 december 2021 22:42

Het zal trouwe volgers van de Top 2000 op NPO Radio 2 misschien al opgevallen zijn; nieuwslezer Matijn Nijhuis (47) die elk uur in een ander shirt het nieuws leest. Waar de nieuwslezer in voorgaande edities met een stuk of zeventig verschillende kledingstukken op zender kwam, heeft hij er nu nog maar eentje aan die er wel continu anders uitziet.

"Toen kwam ik op dit idee, een shirt met een groen vlak"

Op YouTube verklapt hij dinsdag hoe dat kan. De nieuwslezer heeft namelijk een zwart shirt met daarop een groen vlak laten maken. Het is een soort mini-green screen dat ook voor films gebruikt wordt om bijvoorbeeld door een computer geanimeerde achtergronden mee te creëren. "Op dat groene vlak kan je bijvoorbeeld Davina Michelle projecteren. Of Herman van Veen, Ruud de Wild en Madonna."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen terug op 1 in Top 2000, lievelingslied van Peter R. de Vries op plek 3

Zo kan hij bij ieder bulletin met een andere opdruk het nieuws oplezen zonder daarvoor ieder jaar weer tientallen nieuwe shirts te hoeven kopen, zoals hij naar eigen zeggen moest doen. "Dit jaar dacht ik: dat is eigenlijk toch een enorme verspilling, ik kom om in de shirts", zegt hij. "Dus toen kwam ik op dit idee, een shirt met een groen vlak."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-zenderbaas onthult: Top 2000 werd gemanipuleerd

De dj maakte er een traditie van om een shirt aan te trekken van een band of artiest die altijd na het journaal te horen zou zijn in de Top 2000. Hij is daar jaren geleden mee begonnen 'met het achterliggende idee: dan leidt het wat af van mijn gezicht'.

Actualiteiten dit jaar van grote invloed op Top 2000

06:22
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan-Willem Roodbeen keek 'meer dan ooit' uit naar Top 2000

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!