Dr. Dre en Nicole Young Beeld © ANP

Ex-vrouw Dr. Dre krijgt 'slecht' 90 miljoen euro van rapper

29 december 2021 02:29

Hoewel een rechter heeft bepaald dat Dr. Dre (56) zijn ex-vrouw Nicole Young (51) bijna 90 miljoen euro moet betalen na hun 'vechtscheiding', zou de rapper daar volgens ingewijden alles behalve rouwig om zijn. Dre bezit ongeveer 725 miljoen euro, dus voor hem is dit bedrag een schijntje. Dit meldt 'TMZ'.

"Ze heeft zo lopen aandringen op een belachelijk hoog gedrag aan alimentatie per maand, dat Dre daar tegenin is gegaan"

Dre, wiens echte naam André Romelle Young is, moet Nicole nu 45 miljoen euro betalen en volgend jaar nog eens dat bedrag. De reden waarom Nicole na 24 jaar huwelijk niet de helft van het vermogen krijgt, is omdat er vooraf voorwaarden zijn getekend. En hoewel ze die later heeft aangevochten, omdat ze na 24 jaar meende recht te hebben op meer, ging de rechter daar niet mee akkoord. Ook dient ze haar eigen advocatenkosten te betalen, die inmiddels ook tot in de miljoenen zijn opgelopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dr. Dre moet drie ton alimentatie per maand betalen aan ex Nicole

De muziekproducer behoudt zeven van de door hen gekochte huizen, evenals al zijn muziekrechten, geregistreerde merknamen en aandelen in diverse samenwerkingen en trustfondsen. De belangrijkste aandelen die in zijn bezit blijven zijn die van Apple, waarin ook de winst van de verkoop van zijn Beats By Dre koptelefoons verwerkt zitten. Daarbij behoudt hij zes van hun auto's, waar Nicole er vier krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Dr. Dre weer thuis na ziekenhuisopname wegens hersenbloeding'

Nicole mag alle juwelen, bankrekeningen en het contant geld behouden dat ze tijdens hun huwelijk gekregen heeft. Volgens insiders had ze beter akkoord kunnen gaan met het voorstel dat Dre haar vorig jaar deed, omdat ze dan meer had overgehouden. "Dit is echt een lachertje. Ze heeft zo lopen aandringen op een belachelijk hoog gedrag aan alimentatie per maand, dat Dre daar tegenin is gegaan. En nu krijgt ze twee keer een bedrag en hoeft ze verder op niks meer te rekenen. Dat is niet slim gespeeld van haar, nu moet ze het hiermee doen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!