Billie Eilish met de vier Grammy's die ze won. Beeld © AFP

Uitreiking van de Grammy Awards uitgesteld

5 januari 2022 21:33

The Recording Academy stelt de uitreiking van de Grammy Awards voorlopig uit. De organisatie van 's werelds belangrijkste muziekprijzen doet dit vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. De prijzen zouden op 31 januari worden uitgedeeld.

"De gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap, het live publiek en de honderden mensen die aan de show meewerken zijn onze topprioriteit"

"Na een zorgvuldige analyse met stads- en staatsambtenaren, gezondheids- en veiligheidsexperts, de artiestengemeenschap en vele partners, hebben The Recording Academy en CBS de 64e jaarlijkse Grammy Awards-show uitgesteld", stelt de organisatie in een verklaring die het woensdag naar buiten bracht. "De gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap, het live publiek en de honderden mensen die aan de show meewerken zijn onze topprioriteit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grammy-record voor Justin Bieber voor album Peaches

De academie zegt verder dat de veiligheid nu voorop staat en dat zij de show op een later moment alsnog zal organiseren. "Gezien de onzekerheid rond de omikronvariant, brengt het organiseren van de show op 31 januari simpelweg te veel risico's met zich mee. We kijken ernaar uit om "Music Biggest Night" te vieren op een toekomstige datum, die binnenkort aangekondigd zal worden."

Het is de tweede keer dat de uitreiking van de Grammy Awards vanwege het coronavirus verzet wordt. Vorig jaar zou de uitreiking ook op de laatste dag van januari plaatsvinden, en toen werd de show uitgesteld naar 14 maart. De uitreiking werd toen - net als dit jaar - gepresenteerd door Trevor Noah.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA wil nieuwe Grammy-categorie in het leven roepen

Jon Batiste is met elf nominaties de artiest die de meeste kans maakt op een beeld. Hij wordt gevolgd door Doja Cat, H.E.R. en Justin Bieber, die ieder acht nominaties op zak hebben.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!