Beeld © ANP

Festivals laten zich niet gijzelen door het coronavirus, zetten voorbereidingen door

12 januari 2022 16:41

De voorbereidingen voor festivals gaan gewoon door, ondanks de onzekerheid vanwege het coronavirus. Dat laten woordvoerders van Paaspop, Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Lowlands desgevraagd aan het 'ANP' weten. De organisatoren hebben hoop dat de festivals kunnen doorgaan en het kost tijd om een festival voor te bereiden, waardoor ze weinig andere opties hebben, aldus de woordvoerders.

"We moeten wel, want anders zijn we te laat"

"We gaan ervan uit dat Paaspop in april kan plaatsvinden", aldus de woordvoerder van het festival, dat van 15 tot en met 17 april op de agenda staat. "We laten ons niet gijzelen door het coronavirus, maar doen waar we goed in zijn: mooie muziekevenementen organiseren."

Ook de voorbereidingen voor Pinkpop, dat van 17 tot en met 19 juni gepland staat, gaan zo lang nog niet zeker is dat het wordt afgelast door. "We zijn gewoon volle bak aan de gang, met de hoop en het idee om door te kunnen gaan. We moeten wel, want anders zijn we te laat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Billie Eilish wordt nieuwe headliner festival Coachella'

Een festival is niet een in paar weken te organiseren, zegt ook de woordvoerder van Down The Rabbit Hole en Lowlands. Die festivals staan gepland op respectievelijk 1 tot en met 3 juli en 19 tot en met 21 augustus. "Je moet wel starten, want het zijn langlopende projecten. En ook internationale artiesten moeten hun tourplannen maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Down The Rabbit Hole maakt eerste namen 2022 bekend

De festivals worden georganiseerd in de wetenschap dat ze mogelijk niet kunnen doorgaan. "Dat is spannend", vindt de woordvoerder van Pinkpop. "We hebben vertrouwen, maar zekerheid kan niemand ons nog geven." Er zal nog wel redelijk versoepeld moeten worden om door te kunnen gaan, want dat gaat volgens de zegsman alleen met volle capaciteit gebeuren. "Dus niet op anderhalve meter afstand. Daar is onze structuur ook op gestoeld: een vol veld."

Simon vindt onzekerheid Vrienden van Amstel 'niet te geloven'

00:55

Mogelijk moeten ook de artiesten die zijn geboekt kort van tevoren worden afgezegd. Volgens de woordvoerder van Down The Rabbit Hole en Lowlands ligt dat buiten hun macht. "De beslissing om te cancelen wordt door overheid gemaakt. Artiesten weten ook hoe de vork in de steel zit. Het is voor iedereen ontzettend naar, maar ze weten dat het kan gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Organisatie Pinkpop positief dat editie 2022 door kan gaan

Hoewel ook de woordvoerder van Down The Rabbit Hole en Lowlands goede hoop heeft, zegt dat volgens hem weinig. "We hebben gezien dat er niks over te zeggen valt, kijk maar naar vorige zomer. Toen zag het er zo goed uit, maar moest alles weer teruggedraaid worden. Voor Lowlands stonden de eerste tenten al." Voor nu is het dan ook vooral afwachten, denkt hij. "Maar als het mag, dan staan we er."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lowlands-baas: 'Kabinet meet met twee maten'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!