Vrienden van Amstel moet mogelijk show grotendeels weggooien

13 januari 2022 13:06

Als de concertserie Vrienden van Amstel LIVE zoals verwacht niet door kan gaan, belandt de show hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel in de prullenbak. "We zullen voor volgend jaar grotendeels terug naar de tekentafel moeten en de show opnieuw moeten ontwikkelen", zegt organisator Machiel Hofman van Tribe Company.

"Ik verwacht dat een aantal dingen deels nog wel zullen terugkeren maar ook een aantal dingen niet"

"Bij de Vrienden van Amstel is het zo dat elk radertje in elkaar grijpt", legt Machiel uit. "Als er een radertje uitvalt dan kan het zo zijn dat een stuk het inderdaad niet overleeft. Dat heeft te maken met techniek in de zaal, de faciliteiten en of de artiesten weer beschikbaar zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Evenementenbranche: ''Te laat duidelijkheid voor Vrienden van Amstel''

Ook is niet duidelijk of in het geval van afgelasting het decor kan worden meegenomen naar volgend jaar of dat er toch aanpassingen worden gedaan. "Dat zijn allemaal vragen waar we antwoorden op moeten vinden. Ik verwacht dat een aantal dingen deels nog wel zullen terugkeren maar ook een aantal dingen niet. Dat heeft ook met de actualiteit te maken. Iets wat nu een hit is, speel je volgend jaar misschien niet meer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrienden van Amstel blij met reactie kabinet: 'Oproep is gehoord'

De organisatie van de Vrienden van Amstel is de afgelopen dagen hoogstwaarschijnlijk tevergeefs aan het opbouwen in Rotterdam Ahoy. De concertserie begint zaterdag, maar vrijdag zal het kabinet vermoedelijk beslissen dat de lockdown wordt verlengd en de shows dus niet door kunnen gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!