Björn Ulvaeus in radioshow op zoek naar geheim achter succes ABBA

25 januari 2022 14:15

Björn Ulvaeus (76), een van de bandleden van ABBA, heeft een radioshow op Apple Music gelanceerd waarin de vraag centraal staat waar het succes van de Zweedse muziekgroep vandaan komt. Björn presenteert de 'Björn from ABBA and Friends' Radio Show vanaf deze week.

''Zelf begrijp ik het namelijk niet''

In het radioprogramma zal Björn praten met vrienden en medewerkers van ABBA over het succes. Want waarom zijn hits als Mamma Mia, Waterloo en Dancing Queen al decennia lang niet weg te denken uit de muziekwereld? "Ik wilde al lang een aantal mensen die ABBA kennen vragen waarom zij denken dat onze liedjes nog altijd populair zijn", zegt de 76-jarige Björn in de eerste aflevering van zijn show. "Zelf begrijp ik het namelijk niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA wil nieuwe Grammy-categorie in het leven roepen

Samen met de andere bandleden Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad en Benny Andersson bracht Björn in november voor het eerst in vier decennia nieuwe muziek uit. Dat deden ze met het album Voyager.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA ook met comebackplaat bovenaan albumlijst

Ze zijn allemaal dik in de 70, maar de leden van ABBA konden in de herfst van hun leven kennelijk toch niet stilzitten. Nog één album wilden ze uitbrengen en in november kwam het uit. Jeroen Kijk in de Vegte (47) is aan het kirren van geluk en geeft een uitgebreide recensie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!