Veel Nederlandse acts aanwezig op Pinkpop 2022

11 februari 2022 15:50

Er staan dit jaar meer Nederlandse acts dan anders op de podia van festival 'Pinkpop'. De organisatie van het Limburgse evenement geeft aan dat dit vooral te maken heeft met het het aanbod van Nederlandse artiesten, dat de laatste jaren steeds beter zou zijn geworden.

"Dat heeft er vooral mee te maken dat de Nederlandse muziek de laatste tijd een impuls heeft gehad"

"We hebben dit jaar enkele Nederlandse acts meer dan gemiddeld", zegt festivalmanager Niek Murray van Pinkpop. "Dat heeft er vooral mee te maken dat de Nederlandse muziek de laatste tijd een impuls heeft gehad." Ter onderbouwing verwijst Murray naar de jaarlijkse verkiezing van de Song van het Jaar van platform VPRO 3voor12. "Daarin vind je veel Nederlandse acts in de top 10, en dat is niet voor niets. We hebben op dit moment een heel goed aanbod van Nederlandse acts en dat zie je terug op het affiche", stelt Murray. Dit jaar zijn onder meer Maan, MEAU, Froukje, Antoon, De Staat, Chef'Special en Danny Vera in Landgraaf te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queens of the Stone Age vervangen door Volbeat op Pinkpop

Donderdag maakte het festival bekend dat het Amerikaanse Queens of the Stone Age wegens "gewijzigde tourplannen" moest afzeggen en wordt vervangen door het Deense Volbeat. Murray verwacht op dit moment niet dat er nog meer acts zullen afzeggen. "De afzegging van Queens of the Stone Age was niet coronagerelateerd en ook andere acts hebben wat dat betreft nog geen twijfels uitgesproken", zegt de festivalmanager. "Het is dan ook niet zo dat we extra acts achter de hand hebben voor als er een act afzegt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence gaat Pinkpop-optreden 'nooit meer vergeten'

Pinkpop 2022 gaat de geschiedenisboeken in als de 51e editie van het festival. De afgelopen twee jaar kon het meerdaagse evenement vanwege de coronapandemie niet doorgaan. De komende editie vindt plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni.

Wie dit jaar ook voor het eerst zijn intrede maakt op het festival is Antoon. RTL Boulevard sprak hem de dag na zijn optredens in een bomvolle Paradiso.

Antoon stond in bomvol Paradiso en hoopt op nummer 1-hit

02:30

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!